![]() |
Cis-listopad 2006 - Wersja do druku +- Forum Polskich Bonsaistów (http://bonsaiforum.pl) +-- Dział: DLA ZAREJESTROWANYCH (http://bonsaiforum.pl/forum-4.html) +--- Dział: Dyskusje o Bonsai (http://bonsaiforum.pl/forum-9.html) +--- Wątek: Cis-listopad 2006 (/thread-100.html) |
Cis-listopad 2006 - Wiktorr - 11-26-2006 Zajełęm sie formowaniem tego cisa w ten wekeend.Prosze o wszelkie sugestie i rady .Interesuje mnie także jak wy widzicie jego dalsze formowanie,czy,jaki byc moze zupelnie inny styl proponujecie.Jest to moje drugie drzewo jakie zaczelem formowac(pierwsze uformowalem 4 dni temu,umieszcze je w nastepnym temacie),więc naprawde dużo duzo jak najwiecej rad i uwag.Dziękuje ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Bolas - 11-27-2006 Bardzo ladny materiał. Kolejny shohin sie szykuje. Pojechałes troszke po bandzie z roslina wiec bedziesz musiał ja bardzo dobrze zabezpieczyc na zime zeby nie padła. Uwazam natomiast ze skrocenie jej wysokosci o polowe pozwoli stworzyc z niej bardzo fajne grubego shohina (nie wiem jaka jest wysokosc rosliny). Mozliwosci jest wiele mozliwa nawet nielada kaskada ![]() ![]() - Jacek Grzelak - 11-27-2006 Do tego co pisał Bolas dodam jeszcze że powinieneś zabezpieczyćobwódki jinów pastą (zraniona kora i łyko) a same jinyprzelecieć płynem do jinów :roll: cisss - Amo - 11-27-2006 Wiktorze! niezły materiał :wink: ..dobre rady już dostałeś,,rzeżbić potrafisz ![]() Pozdrawiam.. - Wiktorr - 11-27-2006 Amo,owszem Jiiny z gornej częsci wkrotce nabiora bardziej rzezbiarskiej formy, albo zupelnie znikna.Zapewne spędze jeszcze pare pieknych nocy nad przemysleniami , co z nim dalej zrobic ![]() ![]() ![]() - Wiktorr - 11-29-2006 Bolas dzieki za wizualizacje tego jak widzisz kompozycje cisa.Taka forme tez rozwazam,nad kaskada nie myslalaem ale rzeczywiscie pare lat i wyszlo by cos ciekawego ![]() - Wiktorr - 10-14-2007 Cis przeżył ostatnią zime i nieco sie zagęścił ![]() ![]() tutaj jak widze dlaszy jego rozwoj ![]() ![]() ![]() i jeszcze druga opcja jaką przemyślam ![]() co o tym myślicie? - Patryk Radulak - 10-14-2007 ciesze się, że masz koncepcję, ale długa droga jeszcze przed tym cisem. Proponuje cięcia i ponowne zagęszczenie oraz stosowanie nawozów o większej zawartości azotu (oczywiście od wiosny). ![]() - Seba - 10-14-2007 Mam takie drobne pytanko- czy sprawdzałeś jak długie i jakie nebarii jest pod ziemią ? (Może trzeba by było je odsłonić bo to może wszystko zmienić ! - Wiktorr - 10-15-2007 Racja,bez nawozu jak widać na przykładzie przyrosty mierne:/Zakupilem nawet takowy florowit na wiosne ale przeszlo lato przeszla wiosna mamy jesień ,no.. Co do nebari to jest całkiem przyjemne(jak to ucisów bywa ![]() ![]() poniżej przedstawiam koncepcje ku ktorej coraz bardziej sie sklaniam..potrwa to pare ladnych latek ale to własnie w bonsai lubię ![]() - Amo - 10-21-2007 Niezly wirt :wink: Dodam tylko ze na zywo roobi wrazenie ![]() ![]() - Wiktorr - 03-09-2009 Aktualne foty i dwa szybkie virty. Nie mogę się jeszcze zdecydować co do frontu. Ci ma jeszcze trochę do nadrobienia w zagęszczeniu ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() - Wiktorr - 04-21-2009 Wrzucam troche ,,weselsze'' fotki w słońcu skąpane. ![]() ![]() Re: Cis-listopad 2006 - Wiktorr - 09-22-2009 Aktualny stan wizualny. Re: Cis-listopad 2006 - Wiktorr - 03-13-2011 Temat zamknięty, po zimie 2010, padł... Re: Cis-listopad 2006 - sabamiki - 03-15-2011 ![]() |