![]() |
jałowiec - Wersja do druku +- Forum Polskich Bonsaistów (http://bonsaiforum.pl) +-- Dział: DLA ZAREJESTROWANYCH (http://bonsaiforum.pl/forum-4.html) +--- Dział: PREBONSAI (http://bonsaiforum.pl/forum-23.html) +--- Wątek: jałowiec (/thread-1314.html) |
jałowiec - wog - 12-03-2011 początek drogi drzewka, na wiosnę przesadzę oraz zadrutuje drobne gałązki Re: jałowiec - peper50 - 12-03-2011 Ciekawy. I widzę kawałek znajomego stolika. ![]() Pozdrawiam. Re: jałowiec - sain1 - 12-03-2011 Fajny materiał, ze szkółki? ktore to bedzie przesadzanie? Re: jałowiec - wog - 12-03-2011 ze szkółki , leżał z boku na wyprzedaży, później rósł w gruncie chyba 2 lata , od tamtej pory w donicy , tak w jednym czasie. Re: jałowiec - wog - 05-24-2013 Wczoraj popełniłem coś takiego ![]() jałowiec - rafal kulesza - 05-24-2013 Grzesiu, Bardzo sympatyczna roślina z fajnym ruchem pnia. jałowiec - peper50 - 05-24-2013 Niezła zmiana. A tą tylną dolną gałąź może da się bardziej schować żeby ta przednia dolna była bardziej wysunięta? Widać, że roślina w dobrej kondycji. Powodzenia ![]() Re: jałowiec - Michał Malawski - 05-24-2013 Hej Grzesiek jak dla mnie to proporcja korony do długości pnia i jego grubości będzie przy tej roślinie nieodpowiednia. Ja to widzę tak ![]() jałowiec - Bolas - 05-25-2013 Tylko czekać aż się zagęści. jałowiec - sabamiki - 05-25-2013 virt Michała idealny do tej rośliny jałowiec - ZKM - 05-25-2013 bardzo fajny wirt tylko raczej pokazuje on dużego jałowca - jakiś metr. A ten w rzeczywistości wygląda mi na 40 cm. Tak więc, nie sądzę że da s^ę go tak skompaktować jak na wircie. jałowiec - Michał Malawski - 05-25-2013 a Angelina Jolie na ile Ci wygląda :lol: . Bez żadnego problemu da się to skompaktować... Re: jałowiec - peper50 - 05-25-2013 Michał Malawski napisał(a):a Angelina Jolie na ile Ci wygląda :lol: Teraz to już na trochę mniej... ![]() jałowiec - Yarek - 05-26-2013 Bardzo fajny ruch pnia, jałowczyka trzeba mocno skompresować i będziesz miał ładnego bunjina :-) ze zdjęć widać, że jest w bardzo dobrej kondycji i to kwestia czasu aż się na nowo zagęści. Re: jałowiec - wog - 07-12-2014 Cześć, dzisiaj wygląda tak, zieleń cofam, coś tam przy nim robię, męczy mnie tylna gałąź, na wiosnę jakiś bonsajowy garnek:-) jałowiec - Błaniu - 07-12-2014 Super - podoba mi się. Re: jałowiec - Przemek R. - 07-17-2014 Po co go tak golić skoro miałeś pieknie obrośniętą rośline tylko do ułożenia ? Robisz ten sam bład co i ja z formowaniem, chcesz mieć gałązki na tip top i dlatego roślina czeka 10 lat aż bedzie wyglądać ... Re: jałowiec - wog - 07-18-2014 Masz rację Przemek, chciałem ułożyć dokładniej cienkie gałązki i było mi po prostu tak wygodniej , to drugie formowanie, brak mu jeszcze dokładnego ustawienia( chyba bardziej pionowo), donicy myślę , że wiosna już będzie lepiej gdy dobiorę jakiś garnek. Dzięki za trafną uwagę - ![]() Re: jałowiec - Przemek R. - 07-18-2014 Takie uwagi sam będziesz sobie dawał za jakiś czas- ja już tak robie. Uformuje, zobacze jest ok. A za chwile kur.......... czemu wyjeb........ tyle zieleni skoro mogłem mieć już drzewooooooooo zajeb................. aaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa................ ![]() jałowiec - wog - 07-18-2014 oj tam..... bywało gorzej- ![]() |