Lasek - Wersja do druku +- Forum Polskich Bonsaistów (http://bonsaiforum.pl) +-- Dział: DLA ZAREJESTROWANYCH (http://bonsaiforum.pl/forum-4.html) +--- Dział: Dyskusje o Bonsai (http://bonsaiforum.pl/forum-9.html) +--- Wątek: Lasek (/thread-1400.html) |
Lasek - ZKM - 04-16-2012 przedstawiam wam mój lasek z grabów. Na razie jest trochę płaski, dostawię mu jeszcze 4 zapałki tak, żeby była większa głębia. Czekam aż się zagęści i będę mógł jeszcze bardziej zaznaczyć różnice w wysokości pomiędzy drzewami. Ale jak na razie to chyba spoko jak na początek. Re: Lasek - michalk - 04-16-2012 Maćku bardzo przyjemny ten lasek. Chętnie obejrzę na żywo i podrzucę ukorzeniacz fakt - ta wysokość zbyt mało zróżnicowana. Re: Lasek - Bolas - 04-16-2012 Donica totalnie nie pasuje ale kompozycja śliczna. Respekt. Re: Lasek - ZKM - 04-16-2012 ta donica to skrzynka zbita z desek (chyba sosna ) a kompozycja - dużo jeszcze tam do poprawy, po pierwsze: tylne drzewa powinny być różnej grubości i wysokości. po drugie: chyba powinienem 1 i 2 posadzić trochę bliżej siebie i to samo tyczy się tych dwóch tylnych stojących za pierwszym. Tradycyjnie 2 lata musi mi się opatrzyć i będę widział błędy i tak jak już pisałem dosadzę jeszcze 4 tak, żeby kompozycja składała się z 11 drzew. po za tym czekam na zagęszczenie się drzew i potem będzie delikatna korekta. dzięki za dobre słowo Re: Lasek - pyrek - 04-16-2012 nooo nieżle :wink: . Bardzo ładne drzewka szczególnie 1 i 2. Dobrze kombinujesz 1 i 2 tez bym posadził obok siebie a resztę z rozsypem na lewo. No jedynie wymieniłbym te drzewko calkiem z prawej (za proste - przypomina słup ) na coś bardziej nieregularnego. Efekt i tak już jest! Re: Lasek - ZKM - 04-16-2012 dzięki, masz rację to po prawej stronie też mi nie pasuje, może wymienię w przyszłości na bardziej pogięte. Re: Lasek - michalk - 04-17-2012 ZKM napisał(a):... może wymienię w przyszłości na bardziej pogięte.teraz z tego miejsca na yamadori to możesz poszukać dokładnie tak wygietego graba jaki jest potrzebny Re: Lasek - ZKM - 04-17-2012 tak, wchodzę, wybieram, wychodzę. Lasek - ZKM - 07-01-2013 ok, lasku już nie ma! Padło główne drzewo - moja głupota. Ale za to jet nowy lasek. Nie ma co się rozpisywać. Ciekawe jest drzewo nr1 reszta to tło. Lasek - ZKM - 10-14-2013 i ... sprzedam rejlingi do żuka Lasek - peper50 - 10-16-2013 Szkoda, że tamto drzewo padło. Tamta kompozycja zapowiadała się naprawdę ciekawie. W nowej coś mi nie pasuje. Może usunąłbym środkowy pień z prawego drzewa... nie widze na razie jaki efekt chciałbyś uzyskać. Pozdrawiam i powodzenia. Lasek - ZKM - 10-16-2013 Tamta kompozycja wcale nie była taka fajna. Może na zdjęciu wyglądała dobrze, ale tak na prawdę była płaska. Natomiast ta jest słaba albo jej brak. Po prostu posadziłem drzewa do kupy i tyle. Na pewno będzie to zmieniane, tak więc nie przywiązywałbym do niej zbytniej wagi. Super jest drzewo 1 i 2. Zawsze jak coś kopię to prawie nigdy nie wiadomo czy to dobry czy średni materiał. To drzewo nr. 2 może będzie solistą a może będzie rosło w grupie. Lasek - peper50 - 10-17-2013 Rozumiem Maćku. Pozdrawiam. |