![]() |
Jałowiec Kaskada - Wersja do druku +- Forum Polskich Bonsaistów (http://bonsaiforum.pl) +-- Dział: DLA ZAREJESTROWANYCH (http://bonsaiforum.pl/forum-4.html) +--- Dział: Dyskusje o Bonsai (http://bonsaiforum.pl/forum-9.html) +--- Wątek: Jałowiec Kaskada (/thread-1660.html) |
Jałowiec Kaskada - Michał Malawski - 05-12-2013 Witam wszystkich W przerwie między pracami nad pielęgnacją posiadanych już bonsai znalazłem czas nas formowanie zupełnie nowej kaskady z Jałowca. Życzę miłego oglądania. ![]() Nebari słuszne Lekka korekta nasadzenia przed formowaniem. Efekt końcowy VIRT na szybko Jałowiec Kaskada - nicrum - 05-12-2013 Jak dla mnie to przesadziłeś z Jinami. Cała reszta za parę lat będzie super. Jałowiec Kaskada - Bolas - 05-12-2013 Nie jest źle bez jinów wyglądałby sielankowo. Bardziej mnie razi brak ruchu w tej grubej gałęzi. Ze zdjęcia wnioskuję że idzie jak strzała w dół. Daj fotkę prawej strony. Jałowiec Kaskada - nicrum - 05-12-2013 Podstawowy błąd to dawanie zdjęć z jednej lub dwuch stron a nam nan forum potrzeba zdjęć z każdej strony i z góry. Re: Jałowiec Kaskada - Michał Malawski - 05-12-2013 Przesadziłem z jinami? To znaczy,że za dużo? Za długie? Za masywne ? Za cienkie? Nie bardzo wiem jak to rozumieć. Faktycznie gruba gałąź nie ma ruchu ale nie widzę w tym problemu. Zresztą popatrzcie co było moim natchnieniem ![]() W tego typu stylizacjach nie jest problemem to o czym wspominasz Bolek ale to oczywiście kwestia gustu. Z tyłu i z boku wygląda tak Jałowiec Kaskada - sabamiki - 05-12-2013 bardzo fajna roślina :wink: jiny dodają dramatyzmu i pazura temu drzewu , jak wyschną i zostaną zabezpieczone płynem razem z shari będą świetnie uzupełniać drzewo . fajnie ułożone poduszki , ładnie wybrnąłeś z tego prostego pnia i też nie uważam aby był to jakimś problemem , bardzo ciekawa i perspektywiczna roślina :wink: powodzenia Jałowiec Kaskada - peper50 - 05-12-2013 Górne jiny wyglądają bardzo ciekawie. Ta prosta gałąź nie razi a bardziej zastanawia. Chciałbym umieć tak układać chmurki : Jałowiec Kaskada - wog - 05-12-2013 fajny:-) Jałowiec Kaskada - Bolas - 05-13-2013 Jak się zagęści będziecie widzieć jak ostatecznie będą wyglądać jiny. Jałowiec Kaskada - nicrum - 05-13-2013 I o to mi właśnie chodziło Bolas, teraz jest łyso ale za kilka lat będzie super. To że napisałem że za dużo jinów to nie znaczyło że źle tylko że teraz to jin na jinie. Mnie osobiście podobaja się małe jiny ale natura pokazuje super fajne duże jiny. Re: Jałowiec Kaskada - Michał Malawski - 09-08-2013 Powoli do przodu. Fajnie się materiał zagęszcza. ![]() Jałowiec Kaskada - Michał Malawski - 06-14-2015 aktualizacja Donica MADE IN POLAND ... ![]() Jak wam się widzą te daw fronty rośliny ??? A. B. Re: Jałowiec Kaskada - peper50 - 06-14-2015 Na zdjęciu B wymiata. Jałowiec Kaskada - sabamiki - 06-15-2015 zdecydowanie druga opcja ale wywalił bym ostatnią poduchę , roślina jest ciężka a pień niewielki . a kto robi w polsce takie fajne donice ? Jałowiec Kaskada - Błaniu - 06-15-2015 Super "zrobiłeś" zrobiłeś tę roślinę. Mi też front B się widzi bardziej. Pozdro Jałowiec Kaskada - Michał Malawski - 06-16-2015 Dzięki Panowie za spostrzeżenia. Chyba też przy najbliższej okazji delikatnie przesunę donice pod front z wersji B. Doniczka Marcin Radziszewski POLSKA :twisted: Re: Jałowiec Kaskada - n0c0n - 06-16-2015 Przypomina mi mojego jałowca. Jest również politycznie niepoprawny ![]() Jałowiec Kaskada - Michał Malawski - 06-11-2017 Aktualizacja po przesadzeniu i czyszczeniu ![]() |