![]() |
Jałowiec Communis z Decina - Wersja do druku +- Forum Polskich Bonsaistów (http://bonsaiforum.pl) +-- Dział: DLA ZAREJESTROWANYCH (http://bonsaiforum.pl/forum-4.html) +--- Dział: PREBONSAI (http://bonsaiforum.pl/forum-23.html) +--- Wątek: Jałowiec Communis z Decina (/thread-2150.html) |
Jałowiec Communis z Decina - Michał Malawski - 06-25-2015 Jak w tytule ... Jałowiec formowany przy pomocy Maćka Pyka podczas Triennale 2013 w Czeskim Decinie. Niestety górna partia zieleni nie przetrwałą próby czasu ( tak też przypuszczałem, że może się stać). Reszta rozwija się w dobrym kierunku. W tym roku wykonałem bardzo mocne cięcia zbliżające zieleń do pnia oraz pracowałem nieco na martwymi elementami. Na początku wiosny przesadziłem do mniejszego pojemnika i lekko zmieniłem kąt nasadzenia. Efekty poniżej. Jałowiec Communis z Decina - FidelPatcha - 06-25-2015 Jak dla mnie roślina miała bardzo dobry pomysł odrzucając górę. Fajny, niepowtarzalny jałowiec. Jałowiec Communis z Decina - maciekP - 06-25-2015 Dużo lepiej robi się ciekawa roślina. Jałowiec Communis z Decina - sabamiki - 06-25-2015 super michale ![]() Jałowiec Communis z Decina - Michał Malawski - 06-11-2017 Aktualizacja po przesadzeniu i formowaniu ![]() Jałowiec Communis z Decina - Silver - 06-11-2017 Myślę że znajdą się tacy co będą się spierać czy to tanuki czy żywe......efekt bombowy Jałowiec Communis z Decina - Bolas - 06-11-2017 A ja bym go o dwa piętra skrócił. Re: Jałowiec Communis z Decina - Przemek R. - 06-12-2017 Bolas napisał(a):A ja bym go o dwa piętra skrócił. tego samego zdania jestem, drzewko fajne. Re: Jałowiec Communis z Decina - Michał Malawski - 03-07-2018 No to mała aktualizacje przed przesadzeniem... ![]() Jałowiec Communis z Decina - Bolas - 03-09-2018 Brzydal :lol: Jałowiec Communis z Decina - tomwoski - 03-09-2018 super, z kazdym rokiem coraz lepszy :wink: Jałowiec Communis z Decina - tomfish - 03-12-2018 Jestem pod wrażeniem wykonanej pracy. ![]() Jałowiec Communis z Decina - Rafał Pater - 03-13-2018 Super jałowiec! Ja bym nic nie skracał, tak jak jest teraz jest oryginalnie i zagadkowo(???). Nowy kąt nasadzenia super. Jedyne co moim zdaniem jest do zmiany, to 'wycieniowanie' najwyższego jina, aby nabrał tego samego charakteru co niższe partie martwego (teraz wydaje się zbyt ciężki w porównaniu z martwym drewnem poniżej), ale o tym pewnie dobrze wiesz ![]() Re: Jałowiec Communis z Decina - Michał Malawski - 03-15-2018 Jałowiec Communis z Decina - pyrek - 03-15-2018 Progres przez te lata konsekwentnie zmierzał do obecnego wyglądu jałowca, naprawdę suuuuper wystawowo się prezentuje :wink: Re: Jałowiec Communis z Decina - Robert Błądek - 03-15-2018 ...jeden z najlepszych communisów jakie widziałem, do tego drzewa trzeba doniczki z "klasą" myślę że kiedyś wymienisz. Ogólne wrażenie super...! Jałowiec Communis z Decina - Michał Malawski - 03-16-2018 Dziękuje za miłe słowa Wam wszystkim. Cieszę się, że się podoba. Ten Jałowiec będzie reprezentował PAB na Europejskim Kongresie a Arco w tym roku. Robert donica raczej nie jest ostateczna ale na razie pasuje. Na pewno zamierzam w przyszłości jeszcze pracować nad bardziej centralnym usadowieniem pnia w donicy. Na razie jeszcze to nie jest możliwe. Pozdrawiam ![]() |