Forum Polskich Bonsaistów
next shin - Wersja do druku

+- Forum Polskich Bonsaistów (http://bonsaiforum.pl)
+-- Dział: DLA ZAREJESTROWANYCH (http://bonsaiforum.pl/forum-4.html)
+--- Dział: Dyskusje o Bonsai (http://bonsaiforum.pl/forum-9.html)
+--- Wątek: next shin (/thread-325.html)

Strony: 1 2

next shin - mario bonsaiwabisabi - 07-20-2007

cos nowego. oczywiscie , ostatnie dotkniecie ;-)
[Obrazek: 43_before_2.jpg]
[Obrazek: 43_shari_1.jpg]
[Obrazek: 43_big_pot_1.jpg]
[Obrazek: 43_2007_july_1.jpg]

- *>Arke<* - 07-20-2007

Witam
Cóz mozna pisać nowego,świetne drzewko,pokaźne nebari,ładnie ułozona i wywazona korona,no i materiał pierwsza klasa Smile
Pozdrawiam

- Patryk Radulak - 07-20-2007

Znakomite drzewko Big Grin
Dzięki za foty :wink:

- Bolas - 07-20-2007

Haj
Mario ile uplynelo czasu miedzy 3 a 4 fotka?

- mario bonsaiwabisabi - 07-21-2007

mysle ze kolo 3 lat, on jest malutki 28 cm

- shishiodoshiMeth. - 07-21-2007

Jak zawsze, świetne drzewo, donica i foto Smile No i warsztat. Super!
Zdecydowanie wolę takie posty niż takie jak ostatnio w Bonsai Cafe...

- Gohan - 07-21-2007

rewelacja! i to jest bonsai!!!

ps. Mario kiedy bedziesz w Polsce? bo w sumie ostatanio Cię widzialem rok temu w maju w Warszawie :wink:

- mario bonsaiwabisabi - 08-06-2007

bede na wystawie w belgii `ginko` i potem w polsce piec dni, pozdrufka

- mario bonsaiwabisabi - 08-07-2007

no jaha , a tym czasem kolejny ...
[Obrazek: 43_5a_2.jpg]
[Obrazek: 43_5b_2.jpg]

- wwoadas - 08-07-2007

nic dodac, nic ujac... piekne :wink:

- Bolas - 08-07-2007

Tego to mam juz od pol roku na tapecie telefonu Tongue

- MarcinM - 08-07-2007

A czy to przypadkiem nie jest wielki-nocnik? Bo chyba na starym forum go widziałem ale miał mniej zieleni i inną donice.

- mario bonsaiwabisabi - 08-07-2007

tak to wielki nocnik, ten sam ale ponownie wydrutowany z mniejsza iloscia galezi i w innej donicy. wiecej na stronie IBC

- wog - 08-08-2007

Mario super, piekne (nastepne) drzewo

- mario bonsaiwabisabi - 08-08-2007

i jeszcze jeden i potem przerwa w nadawaniu
[Obrazek: 43_7a_2.jpg]
[Obrazek: 43_7b_2.jpg]

- Przemek R. - 08-08-2007

o jaaaaaaaaaaaaaa Confusedhock:

- wwoadas - 08-08-2007

Confusedhock: wow naprawde ladne. Mario mam pytanie co do ostatniej rosliny: ile czasu minelo miedzy tymi dwoma ostatnimi zdjeciami? I czy te rosliny sa do Twojej kolekcji czy na sprzedaz? Super robota jeszcze raz brawo :wink:

- mario bonsaiwabisabi - 08-10-2007

wszystkie sa na sprzedaz :-(. i jeszcze jeden po malej kosmetyce... [Obrazek: 43_before_3.jpg]
[Obrazek: 43_after_2.jpg]

MOD: Panowie o cenach sobie pogdybajcie na PRIV przypominam ze nie mamy dzialu SPRZEDAŻ na forum. Post usuniety.

... - Miroslav Halatin - 08-11-2007

Ve všech případech jde o velmi pěkné rostliny s kvalitně zapěstovaným obrostem a množstvím zajímavých partií. Jenom bych poprosil o foto i z ostatních stran než je pohledová. Díky

- mario bonsaiwabisabi - 08-18-2007

my f1 bolid, yesterday was the finall touch, enjoy
[Obrazek: 43_124671250012540_65374_1a_1.jpg]
[Obrazek: 43_124671250012540_65374_1b_1.jpg]
[Obrazek: 43_124671250012540_65374_1c_1.jpg]

- fvet - 08-18-2007

Mario kuźwa daj spokój :twisted:. Tylko w depresje popadam widząc takie drzewa. Daleko nam do Ciebie. Bońku mieć chociaż jednego takiego jałowczyka :wink:
Do zobaczenia na GINKO Tongue

- Bolas - 08-18-2007

Zawsze mozna sobie kupic Tongue Pozatym Maryska wcale nie mamy dosc dawaj wiecej Big Grin czekamy na kolejne fotosiki zawsze przyjemnie powiesic oko na takim SHINIE :twisted:

- mario bonsaiwabisabi - 08-21-2007

a juz niebawem , rarytas ktorego formowalem od 2003 roku , j. communis lub rigida, no w kazdym badz razie nie shinpaku, pozdrufka dla wszystkich pasjonatow bonsai Tongue

- mario bonsaiwabisabi - 08-21-2007

i tak jak obiecalem, tosho doczekal sie oficjalnego pokazu, hmmmm[Obrazek: 43_before1_1.jpg]
[Obrazek: 43_first_style2_1.jpg]
[Obrazek: 43_2007_august_1.jpg]

- wog - 08-22-2007

cudo ! coz tu mozna napisac?

- rolqa - 08-22-2007

supcio stary idealna korona i martwe - ta częsc wychodząca z prawej strony zielonego poprostu niczym węża głowa Tongue

- mario bonsaiwabisabi - 08-22-2007

dzieki za dobre slowo wszystkim ! , wczoraj kiedy zrobilem photosa diosa powiedziala , tak sam jak ty zauwazyles ze to shari wychodzace z korony wyglada jak glowa weza. cos w tym jest to prawda :twisted:

- Bolas - 08-22-2007

Ja cie piiiiii piiiiii piiiiiii piiiiii ale piiiiiii piiiiiii piiiiiiii zjeb-piiiiiiii roslina piiiiiii

No szczena opada stary ja cie chyba jako mod zablokuje Smile bo w kompleksy popadniemy. Normalnie dzieki tobie forum zyskuje na wartosci. Mam nadzieje ze bedziesz ciagle z nami wspolpracowal.

- Bartosz Kamiński - 08-23-2007

Witam, piękne rośliny Mario - światowy poziom, jesteś Małysz od Bonsai Smile
Głupio mi trochę komentować ale to w końcu forum od tego jest więc pozwolę sobie ujawnić moje wrażenia artystyczne co do tych fenomenalnych roślin.

- W pierwszym jałowcu strasznie mi się podoba szczyt i ta jakby "ósemka" nad koroną, pojawiające się na niej linie życia sprawiają, że aż chce się śledzić jak w roślinie płyną soki. Super jest, że zielona masa jest sprowadzona tak nisko. Przeszkadza mi jednak trochę, że jest tak jednolita w swoim kształcie, brak mi prześwitów "negatywnej przestrzeni" pokazującej choć trochę co tam się w środku dzieje, gdzie te żyły z ósemki podążają. Zieleń wydaję mi się jakby trochę nie należąca do drzewa jakby to była osobna warstwa.

- Drugi jałowiec to mój faworyt. Przypomina mi jakiegoś jurajskiego nosorożca. Wspaniale prezentuje się też zieleń, jej ażurowa konstrukcja i trójwymiarowość dają duże wyobrażenie o układzie gałęzi - mimo iż widzimy tylko zdjęcie. Poszczególne piętra pojawiają się raz za, raz z boku pnia. Żadnych ale, rozkosz patrzenia.

- Shin w owalnym pojemniku zwraca za to uwagę wspaniałym pniem, który został pięknie wyeksponowany. Bardzo mi się też podoba sterczący u góry jin. Kojarzy mi się ze zniczem olimpijskim - złoty medal.

- Kaskada - tu ujmuje perfekcyjne rozłożenie gałęzi. Stopniowanie gęstości od góry do dołu jest trochę jak striptiz, na początku dużo zasłonięte ale po chwili prawie wszystko widać. Uczta dla oczu.

- Kolejny jałowiec, ten z dwoma rogami. Tu najbardziej mi się podoba zieleń, jest bardzo naturalna. Konstrukcja przypomina niebo usiane cumulusami, uwielbiam taką pierzastość. I różki są super.

- Ostatnie drzewo ma niesamowity pień, co tu dużo mówić - cudo. Ale zieleń mi się nie do końca podoba przez to że jest taka wymuskana, zbyt gładkie te chmurki, jakby strzyżone. Sama kopuła stworzona z zieleni piękna ale aż zbyt doskonała. Bardzo klasyczna ale zbyt idealna.

Być może zbyt popłynąłem ale o takich cudach to aż się chce pisać. Dzięki Mario.
Pozdrawiam - Sentinel

- mario bonsaiwabisabi - 08-24-2007

to jest chyba najfajniejszy komentarz jakikolwiek czytalem w inecie na temat bonsai , wielkie dzieki !. zeby nie powtarzac postow zapraszam na inne forum do obejrzenia lisciakow http://internetbonsaiclub.org/index.php ... ic=22305.0