![]() |
III warsztaty z Kevinem Willsonem - Wersja do druku +- Forum Polskich Bonsaistów (http://bonsaiforum.pl) +-- Dział: DLA ZAREJESTROWANYCH (http://bonsaiforum.pl/forum-4.html) +--- Dział: Wystawy i spotkania (http://bonsaiforum.pl/forum-11.html) +--- Wątek: III warsztaty z Kevinem Willsonem (/thread-413.html) |
III warsztaty z Kevinem Willsonem - Bolas - 11-25-2007 Korzystając z kilku chwil na necie wklejam relacje z warsztatow. Wreszcie po kilku przelozonych terminach doczekalismy sie kolejnych warsztatow. Chetnych bylo tyle ze zrobilismy dwa warsztaty sobotni i niedzielny. Ja bylem na niedzielnym i oto mala fotorelacja z tego co udalo sie nam zrobic. Kevin tak jak zawsze tylko zaznaczal droge jaka mamy dazyc a reszta zostaje w naszych rekach. Niektore rosliny byly juz wstepnie uformowane przez nas samych a praca polegala na nadaniu im dalszej drogi. Ale co tu duzo gadac zobaczcie sami kto nie byl niech zaluje ![]() Bartek nie tylko skonsultowal swoja rosline z Kevinem ale takze drutowanie z Richardem. ![]() ![]() ![]() Darek Sobala i jego jalowiec niestety jednorazowe wygiecie nie bylo mozliwe wiec bedzie musial popracowac nad roslina troszke dluzej. ![]() ![]() Jalowczyk Radka: ![]() ![]() Mirek przywiozl takiego giganta ktorego trzeba bylo potraktowac dosc drastycznie. Roslina sie wygiela do dolu ale pekla. Jesli przezyje to dalsze formowanie bedzie jak najbardziej udane. ![]() ![]() ![]() A oto gwiazda wieczoru mirkowa sosna nad ktora Mirek mial juz okazje pracowac z Kevinem na warsztatach w Czechach ![]() Sosenka Stomeksa wygladala nieciekawie ale nabrala wigoru i to jakiego: ![]() ![]() Wojtek tez dorzucil kolejna wysola sosne do swojej kolekcj. ![]() ![]() Tomek Wowro skonsultowal nasadzenie oraz obral lepsza droge dla shari swojej rosliny ktora robil na warsztatach w AB ![]() A to moja mala roslinka ![]() ![]() ![]() I jeszcze kilka fotek "gotowcow" z soboty: Corvax: ![]() Rolens: ![]() Piotr: ![]() I tej sosny nie umie uosobic bo nie pamietam czyja ale pewnie zaraz sie wyjasni: ![]() Na warsztatach oczywiscie nie bylo latwo nadzor sprawowal sam mistrz i czasami sila zmuszal nas do pracy a nie gadania ktorego tez bylo sporo. ![]() - rolqa - 11-26-2007 sosna której Bolciu nie mozesz "uosobić" należy do Rysia Bronisza ... - Robert Błądek - 11-26-2007 Ładnie panowie, PAB uber alles !!! ... ja znowu nawaliłem, cóż życie... - Bolas - 11-26-2007 Robson nie martw sie wazne ze juz umiesz pisac na forum. Szybkiego powrotu do zdrowka. - rafal kulesza - 11-26-2007 Robson również przyczepiam się z życzeniami szybkiego powrotu do zdrówka. - Robert Błądek - 11-26-2007 Wielkie dzięki!!! - Maricin Żmudziński - 11-26-2007 Wreszcie doczekałem sie relacji. Widzę że było jak zwykle fajnie. Bolas super drzewko no może oprócz tego trzeciego zgięcia (moim zdaniem zbyt duże zgrubienie) ale jak zwykle majstersztyk. - rolqa - 11-28-2007 .... dzieki Bolasowi mogliście wszyscy zobaczyć to co sie działo jak i większość końcowych efektów roślin nad którymi pracowaliśmy na warsztatach ... wiec i ja dorzucę parę fotek z dnia pierwszego. na początek sosna która jeszcze nie była pokazywana (niestety nie pamiętam ksywki kolegi ) ![]() ..... następnie PIotr i jego jałowiec :przed ...... w czasie ..... a finał zamieścił Bolas powyżej ![]() ![]() ![]() ..... ferajna przy pracy nad swoimi wypasami ![]() ![]() ![]() ![]() ....kruk z bliska ![]() .....taniec godowy kruka też był ![]() ![]() nio i na koniec zdjęcie rodzinne ![]() ![]() pozdro .... ps: mam nadzieje ze inni uczestnicy cos dorzucą lub otworzą nowe posty na temat poszczególnych roślin .... Radek, Darek, itp - Bolas - 12-12-2007 Nooo tak taniec godowy byl a Bolas zapalił szluga w roboczym nakryciu głowy.... ![]() ![]() - Patryk Radulak - 12-12-2007 no nie :lol: :lol: twarzowa czapeczka :wink: :lol: |