![]() |
Bonsai w poezji... i nie tylko... - Wersja do druku +- Forum Polskich Bonsaistów (http://bonsaiforum.pl) +-- Dział: DLA ZAREJESTROWANYCH (http://bonsaiforum.pl/forum-4.html) +--- Dział: Bonsai Coffee (http://bonsaiforum.pl/forum-13.html) +--- Wątek: Bonsai w poezji... i nie tylko... (/thread-441.html) |
Bonsai w poezji... i nie tylko... - Patryk Radulak - 12-26-2007 Witam, na forach można czasami spotkać jak ktoś pokazuje swoją skromną twórczość, która nawiązuje lub jest o Bonsai. Zdarza się również, że na serwisach poświęconych sztuce można znależć wiersze, grafiki i inne właśnie o tej tematyce. Oto jeden z nich: "Drzewko bonsai" by Balzaac A każdy człowiek pielęgnuje Drzewko bonsai w swojej duszy. Niesforne gałązki przycina, By nie rozrosło się Tak ponad kontrolę. A każdy człowiek pielęgnuje Drzewko bonsai w swojej duszy. Uwagę całą poświęca By nie zanikło tak Już nieodwracalnie. A każdy człowiek pielęgnuje Drzewko bonsai w swojej duszy. Murem ochronnym otacza, Bo jest mu potrzebne W ogrodniczym świecie. A każdy człowiek pielęgnuje Drzewko bonsai w swojej duszy... Jeżeli wy również znaleźliście lub jesteście autorami wierszy, zapamiętaliście ciekawe cytaty lub sentencje... pochwalcie się. Myślę, że będzie to ciekawe doświadczenie poczytać o Bonsai z perspektywy innego artysty, tak jak to wyżej... :wink: - Patryk Radulak - 01-07-2008 Taki ciekawy motyw... autor: www.titos2k.pl z digart.pl dedykacja dla Przemka R :lol: ![]() - Przemek R. - 01-07-2008 Napeawde - świetne. A piosenek nie masz? :x - wwoadas - 01-11-2008 są i piosenki ![]() - Robert Błądek - 01-17-2008 Witam, jest jeszcze rysunek i malarstwo. No i dla zabicia czasu można sobie porysować. Jeszcze ciepły, przed chwilą naszkicowany. Tym razem w ołówku: ![]() A to model: ![]() - rafal kulesza - 01-17-2008 Wielkie brawa Robert. A może wstawisz wszystkie swoje szkice ? Zachęcam na pewno większe grono chciałoby ujrzeć twoje prace. - Patryk Radulak - 01-17-2008 No właśnie! Co to jest jedna praca, która na dodatek wzbudza niesamowitą ciekawość dalszych prezentacji. ![]() ![]() - daniel j - 01-17-2008 a tak Robercie tak na serio w jednym poscie zrobil taka galerie swoich rysunkow i szkicy , mozna byloby wkleic to jako inspiracje albo wzorce do nasladowania < takie jest moje zdanie > a reszta jak to widzi ? :?: - FidelPatcha - 01-17-2008 No to i ja ośmielę się pokazać coś z moich prac - stylizowane nieco na malarstwie chińskim/japońskim. To są na razie przymiarki i ćwiczenia przed finalnym - malowanym na większym formacie. Akryl na papierze. ![]() - Bolas - 01-17-2008 Idac za waszym przykladem: AUTOPORTRET ![]() - wog - 01-17-2008 i pierwszy komputerowy rysunek mojej corki, nawet nie probujcie zgadywac co na nim jest ![]() - rafal kulesza - 01-18-2008 MOD: Rysunki i inne mają dotyczyć Bonsai. Co ty MOD nie widzisz, że rysunek przedstawia drzewka bonsai? Swoją drogą rośnie Wam niezła artystka. - wog - 01-18-2008 zobaczcie ze to cos po lewej to bonsai w stylu neagari a na dole jest super kusa ze strokrotki, mala jest w temacie wie co rysuje - Robert Błądek - 01-19-2008 To jeszcze jeden, też w ołówku: ![]() - Mateusz Zamęcki - 01-21-2008 nie jestem specem od rysunków bonsajowych ale rysunek daje rade jeśli mógłbyś dać większy skan chciałbym zobaczyć jak cieniujsze.... - kychu0 - 01-21-2008 Witam Rzeczywiści rysunki Roberta robią wrażenie i jeżeli kiedyś dochowam się drzewka wystarczająco fajnego masz pewne zamówienie na taki rysunek. Jeżeli chodzi o AUTOPORTRET Bolasa to moim skromnym zdaniem przedstawiona jest tam Twoja córeczka. Bo to "niebieskie" to wygląda mi na sukienkę ![]() - Mateusz Zamęcki - 01-22-2008 nie znasz sie Bolas ma taki uniform służbowy ^^ coś od mnie 15 minut ^^ ![]() - FidelPatcha - 02-26-2009 Witam W ramach zimowych hobby postanowiłem namalować sobie obrazek inspirowany malarstwem bunjinga, z tym że w swojskich klimatach. Jako że odwiedza to forum kilka osób ze sporym talentem, chętnie poddam krytyce mój obraz. Akryl i akwarela na papierze. ![]() To jest właśnie ten finał o którym pisałem parę postów wyżej Bonsai w poezji... i nie tylko... - Halinaaff - 03-04-2020 Piękny obraz! jestem pełna podziwu! Bonsai w poezji... i nie tylko... - tian - 03-04-2020 Pretendujesz do nagrody Złotej Łopaty? Re: Bonsai w poezji... i nie tylko... - Włodzimierz Pietraszko - 03-05-2020 Bardzo ładne, Gratulacje Bonsai w poezji... i nie tylko... - oliwia99 - 03-07-2020 Długo czekaliście na te pochwały,mam nadzieję że Damian nie rzucił malarstwa ![]() |