klon palmowy - Wersja do druku +- Forum Polskich Bonsaistów (http://bonsaiforum.pl) +-- Dział: DLA ZAREJESTROWANYCH (http://bonsaiforum.pl/forum-4.html) +--- Dział: Dyskusje o Bonsai (http://bonsaiforum.pl/forum-9.html) +--- Wątek: klon palmowy (/thread-506.html) |
klon palmowy - daniel j - 03-22-2008 poprosze o zdanie na temat tego klona chodowany od nasionka a pozyskany tamta wiosna czyli 2007 chodzi mi tylko o wstepne przyciecie . bo do dalszego formowania ma conajmniej rok - Patryk Radulak - 03-23-2008 Wrzuć fotki ze wszystkich stron tego klona. :wink: - Bolas - 03-23-2008 klony moga byc smialo mocno ciete wypuszczaja jak głupie w dobrych warunkach. Re: klon palmowy - daniel j - 11-26-2009 teraz wyglada tak . poprzednie foty mi sie nie wyswietlaja , dlaczego nie wiem. wasze opinie kometaze sa mile widziane Re: klon palmowy - Armin Niewiadomski - 11-26-2009 Szybko Ci urósł. Razi mnie w nim dużo gałęzi na jednym poziomie. Ponadto pierwsza dolna (ta z tyłu) jest trochę za duża na tło. Może jednak inny front? Osobiście pozbyłbym się kilku gałęzi i czekał na odbicie młodych, żeby uzupełnić luki (szczególnie przód i tył). Może coś takiego? Re: klon palmowy - daniel j - 11-26-2009 moze i masz racje on jeszcze ma dluga droge przed soba , co do zdjecia to masz racje jest zrobione taw wlasciwie nie od tej strony powinienem troche przesynac troche w prawo . pierwsze formowanie mial w czerwcu tego roku i do tej pory nic z nim nie robilem , narazie ciesze sie tym ze ma galazki i to jak napisales duzo , wiec bedzie z czego wybrac . Re: klon palmowy - Bolas - 11-28-2009 Poprzednie fotki sie zaginely przy aktualizowaniu forum po tym jak na serwer włamał sie jakis przygłup ale nie zdazył skasowac wszytkich zdjec. Jak mozesz to wstaw te stare fotki a Moderatorzy ustawia je w odpowiednim miejscu. Klonik sympatyczny tylko pracowac nad zageszczeniem gałezi. Re: klon palmowy - daniel j - 05-03-2010 teraz tak zima go troszke zmienila ale daje doniczka przejscowa ale juz ceramiczna i bonsajowa i jak Wy go oceniacie Re: klon palmowy - mario bonsaiwabisabi - 05-03-2010 ma po dwie galezie na tych samych poziomach - awaria, poza tym grubosci galezi sa nie proporcjonalne do calego drzewka. zamiast ramifikowac i zageszczac bardziej pomysl nad uzyskaniem odpowiednich srednic galezi, pierwsz najgrubsza i dalej stopniowo az do korony coraz ciensze. musisz rowniez wyprowadzic nowa kontynuacje pnia w koronie ( pien bedzie sie zwezac ) oraz zalac brzydka rane po cieciu pnia.powodzenia Re: klon palmowy - daniel j - 05-03-2010 Oczywiscie zgadzam sie z Toba Mariusz , pewnie popelnilem blad dzielac galazki na 2 zamiast zapuszczac te dolne zeby sobie przytyly. jezeli macie jeszcze jakiess uwagi to bardzo prosze . jestem otwarty na krytyke i na rady co WY byscie mi polecili . to jest forum wiec dawac ludziska :oops: :oops: jezeli chodzi o galezie na tej samej wysokosci to co mam zrobic ze nic mi po nizej ani po wyzej nie chce wyrosnac , < szczepienie > klon palmowy - fiedler1 - 08-17-2012 Wiem ze minely juz dwa lata, ale autor tego klona udziela sie na forum... wiec moze Daniel pokazesz nam klona jak wyglada na chwile obecna ? co tam u niego slychac :mrgreen: klon palmowy - daniel j - 08-17-2012 juz go nie mam urlop i po sprawie usechł pod opieka innych :oops: klon palmowy - fiedler1 - 08-18-2012 No to ladnie :? eeh szkoda !!! klon palmowy - Bolas - 08-18-2012 To ci pech a zapowiadała się fajna roślina. |