![]() |
Modrzew z pokazu Noelanders Trophy X - historia - Wersja do druku +- Forum Polskich Bonsaistów (http://bonsaiforum.pl) +-- Dział: DLA ZAREJESTROWANYCH (http://bonsaiforum.pl/forum-4.html) +--- Dział: Dyskusje o Bonsai (http://bonsaiforum.pl/forum-9.html) +--- Wątek: Modrzew z pokazu Noelanders Trophy X - historia (/thread-833.html) |
Modrzew z pokazu Noelanders Trophy X - historia - Bolas - 01-14-2010 Witam. Po kilku prośbach o stworzenie nowego tematu odnośnie tej rośliny postanowiłem się zebrać w sobie i coś w te zimno-sniegowe i bezowocne dni naskrobać. Roślinę zakupiłem w 2008 u Darka Zająca wraz z 2 innymi modrymi które bardzo mi sie spodobały. Z informacji które otrzymałem Darek materiał pozyskał 2-3lata wcześniej. Do wieczora przed pokazem formowania nie mialem konkretnej koncepcji co do samej rosliny wiec w ostatnią noc zrobiliśmy burzę mózgów z Włodkiem Pietraszko, Wojtkiem Nawotką i Piotrem Modzelewskim który zgodził się na asystowanie mi podczas pokazu. Po długich dyskusjach postanowiliśmy iść na żywioł i przyjąć jedyną słuszną koncepcję i włożyć w ten kołek jak najwięcej serca i własnych umiejętności. Fotografie wykorzystane w tym temacie zostały zrobione przez Włodka Pietraszko, Kamila Jackiewicza i mnie samego ![]() Re: Modrzew z pokazu Noelanders Trophy X - historia - Bedka Michał - 01-14-2010 Elegancki modrzewik... pozazdroscic Re: Modrzew z pokazu Noelanders Trophy X - historia - Adam Kisieliński - 01-15-2010 Dobrze Bolas że od czasu do czasu "podtrzymujesz" forum jakimiś artykułami a co do Twojego modrego to już wygląda ciekawie a będzie jeszcze lepiej tak sądzę.tylko że chyba moim skromnym zdaniem trzeba mu jeszcze zastosować "dietę"odchudzającą a poza tym na ostatniej focie z prawej strony widzę zgrubienie pnia a później zwężenie w okolicy nebari.ale myślę że uporasz się z tym bez problemu.ja mam podobny materiał u kolegi ale jeszcze w gruncie z tym że już dwa latka przecinamy korzenie a na wiosnę do pojemnika.jak już wykopię to dodam fotki. Re: Modrzew z pokazu Noelanders Trophy X - historia - sabamiki - 01-15-2010 bardzo fajny, nieźle wybrnęliście z tego kołka :o gratulacje jak masz fotki pełnej rośliny w zieleni to zapodaj Re: Modrzew z pokazu Noelanders Trophy X - historia - Bolas - 01-15-2010 A ostatnia fotka nie jest w pełni zielona?? Nie mam fotek z lata gdy wystrzelily z niego odrosty jesli o to ci chodzi. Re: Modrzew z pokazu Noelanders Trophy X - historia - sabamiki - 01-16-2010 o sorki teraz jest wcześniej mi się nie wyświetlało Re: Modrzew z pokazu Noelanders Trophy X - historia - Herpestes - 01-17-2010 Materiał ciekawy,ale moim skromnym zdaniem to mu do dobrego wyglądu jeszcze troche brakuje.Myśle że szybko nie trafi do donicy docelowej,ale to tylko moje skromne zdanie :wink: Re: Modrzew z pokazu Noelanders Trophy X - historia - Bolas - 07-02-2012 Modrzew w zeszłym roku pięknie przyrósł na sile dzięki Stomeksowi bo to on się nim opiekował ale po tegorocznych wiosennych skokach temperatury wypuścił zieleń i dziś wyzionął ducha. Leży obok innych ciał tegorocznych padaczek. Bolas : Bonsai 2012 - 0 : 4 Re: Modrzew z pokazu Noelanders Trophy X - historia - Przemek R. - 07-02-2012 Przemek 1:4 niestety też ![]() Modrzew z pokazu Noelanders Trophy X - historia - ZKM - 07-02-2012 ok, no to ja też się przyznam ZKM : Bonsai 2012 - 0 : 3 (2 graby i 1 buk), ale to nie matka natura tylko moja głupota wysłała je na tamten świat |