• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Marketowiec...Czy go kupić??
A ja go jednak kupiłem.I nie jest dla mnie aż tak ważne, że może i nie jest to wybitny okaz, ale bardzo mi się podoba, a potrzebowałem właśnie takiej dużej zielonej rośliny, która ozdobi salon , nie bardzo wymagającęj aby moja żona mogła również się nim opiekować gdybym ja nie mógł przez dłuższy czas...Na razie nie mam pomysłu co z nim zrobić w przyszłości, ale za jakiś czas możę coś ciekawego przyjdzie mi na myśl.
I mam takie pytanie ...
Ponieważ fikusy mają to do siebie, że po przenosinach podczas aklimatyzajci w nowym otoczeniu gubią masowo liście, czy pomocnę będzie zastosowanie Bonsai Elixir ? podobno można go stosować nawet zaraz po przesadzeniu, no ale ja mojego fikusa nie przesadziłem więc nie wiem czy jest sens ? czy może podczas aklimatyzacji i tak to nie pomoże ? zależy mi aby dzrewko przeszło ten etap jak najlżej, a jęsli taki specyfik pomoże to czemu nie...
Czy ktoś już stosował go w podobnyej sytuacji ? tzn. Nie po przesadzaniu, ale przy aklimatyzacji drzewa aby zniwelować jej skutki ?
Na razie wysypałem podstawek donicy keramzytem i podlałem wodę aby stworzyć przyjazny klimat..
Ps. Po rozmowie z kierownikiem cena spadła Wink
Będę wdzięczny za odpowiedz...
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości