• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Promienniki podczerwieni jako główne ogrzewanie mieszkania
Cześć. Szykuję się powoli do remontu łazienki w kamienicy i strasznie kombinuję, jak rozwiązać problem ogrzewania. Dotychczas był tam stary, mało wydajny grzejnik, z którego wiecznie wiało chłodem, a miejsca jest na tyle mało, że każdy centymetr się liczy. Ostatnio wpadł mi w oko temat paneli na podczerwień. Szukałem informacji w sieci i na stronie https://ogrzeje.pl/ poczytałem trochę o technologii promienników i o tym, że to ogrzewa bezpośrednio ściany i przedmioty, a nie samo powietrze, co podobno zapobiega też wilgoci. Brzmi to całkiem sensownie, zwłaszcza do łazienki, gdzie wiecznie wilgotno, ale mam spore obawy, jak to się sprawdza na co dzień. Czy to faktycznie daje taki komfort termiczny, że człowiek nie marznie po wyjściu z wanny? No i jak wygląda montaż takiego sufitowego czy ściennego panelu w starszym budownictwie? Jeśli ktoś z Was zdecydował się na podczerwień w mieszkaniu albo konkretnie w łazience, dajcie znać, jak to oceniacie po czasie. Każda uwaga i doświadczenie będą dla mnie mega pomocne, bo muszę podjąć decyzję w ciągu dwóch tygodni.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości