dzieki za podpowiedzi a moze jakis virt co do donisi ? mnostwo pomyslow ale opinie innych forumowiczow tez mile widziane :-) mam jeszcze dylemat co do ulozenia galezi w srodkowej partii drzewka skierowane sa one ku gorze i nie wiem czy je tak zostawic czy nalozyc drut i skierowac je do dolu
Na doniczkach się bardzo nie znam a i grafik ze mnie kiepski. A układać rośliny przez neta to się chyba nikt nie podejmie. Ale materiał całkiem zacny na warsztaty.
Sądzę, że jest jeszcze za wcześnie na jakiekolwiek gdybanie o doniczce. Styl kaskadowy przy tak młodej roślinie wymaga przemyślenia i bardzo dużej precyzji ułożenia gałęzi, które w tym przypadku rosną bezładnie. Również nie widać pracy na pniu, którego przebieg jest moim zdaniem zbyt monotonny.
Włodzimierz Pietraszko
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.bonsai.pl">www.bonsai.pl</a><!-- w -->
Trik z tanuki polega na tym by nie było widać co jest dołożone a co jest z drzewa żywego. Mnie się to nie podoba osobiście wolałbym pracować na tym materiale który masz ewentualnie szukać naprawdę ładnego kawałka drewna na tanuki.
wiem ze nie wyglada to za specjalnie ale na razie tylko przymierzam i patrze co i jak :-) kazda uwaga sie liczy dzieki za podpowiedz cos dalej sie bedzie kabinowac :lol: