• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Prosta sosna
Witam.
Postanowiłem pokazać kupioną rok temu sosnę - nie wiem co mnie w niej urzekło ale kupiłem ją w przypływie jakiejś bliżej nieokreślonej euforii chyba Smile
Skoro juz jest to trzeba coś z nią zrobić - niestety pień jest bardzo prosty.
Tak drzewko wyglądało po zakupie:
[Obrazek: msj75.jpg]

Następnie po wstępnym formowaniu:
[Obrazek: j9sysk.jpg]

I virtual, do którego będę dążył przez wiele lat:
[Obrazek: 9iwh89.jpg]

Mam pytanie: Czy z tego jina kiedyś przestanie lać się żywica? Póki co jest zabezpieczony płynem do jin ale średnio to pomogło. Czy są jakieś sposoby aby ją "zamknąć" aby nie wydostawała się na zewnątrz?
Pozdrawiam z Jeleniej Góry
Łukasz Czarnecki
  Odpowiedz
serio ?
<!-- m --><a class="postlink" href="http://przemekradomyski.blog.onet.pl/">http://przemekradomyski.blog.onet.pl/</a><!-- m -->
  Odpowiedz
Wybacz Przemku ale nie bardzo rozumiem.
Łukasz Czarnecki
  Odpowiedz
cześć Lukasz
zabezpieczanie płynem czy maścią do ran nic nie da. W końcu to wyschnie i przestanie się lać. Pytanie jest czy przeżyje z taką ilością zieleni? Zobaczymy. Ale życzę Tobie powodzenia.
pozdrawiam maciek knap
  Odpowiedz
wg mnie bardzo słaby materiał, nawet na vircie wyglada zle, szukalbym czego innego, ale kazdy ma prawo do wlasnego zdania. pozdrawiam
  Odpowiedz
Brak tu trochę odniesienia, skali, ale pień sosny nie jest tak gruby, by nie można było go jeszcze wygiąć i nadać ruch. Oczywiście nie teraz, raczej w przyszłym sezonie, bo to by było zbyt stresujące, ale nie jest to niemożliwe. Inaczej Sosna będzie baaaardzo długo średnio interesującym materiałem.
  Odpowiedz
Dziękuję za wszystkie opinie. Co do kondycji to może nie będzie tak źle - stan ze zdjęcia jest sprzed roku. To właśnie wtedy zieleń została zredukowana. Obecnie widać sporo młodych pąków.
Łukasz Czarnecki
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości