Na parapecie nie da rady ponieważ pod nim jest kaloryfer oraz delikatnie wpada powietrze z zewnątrz a jak wiadomo Ficusy nie lubią przeciągów. Natomiast jak pisałem drzewko stoi blisko okna i na tym samym poziomie co parapet. Jeżeli chodzi o pomysły miałem na myśli styl formowania, ogólnie zmiany wizualne co wy byście zrobili. Pozdrawiam
To coś w czym rośnie drzewko , o czym pewnie mówili że nazywa się doniczka, jest za małe. To chyba drugi pomysł.
Krzysztof
Znać drogę to jedno,a podążać nią to całkiem co innego
Tak wiem, że za małe. Planowałem przesadzić na wiosnę, czy nie czekać do wiosny i po okresie aklimatyzacji przesadzić ?
Przesadzić to nie, ale możesz przełożyć do większej doniczki.
Co do formowania, to raczej nikt Ci nie pomoże. Większość sądzi, że szkoda czasu na bulwy. Na forum jest kilka tematów o marchewkach.
Na przed ostatnim zdjęciu nawet fajnie się prezentuje to niby nebari, ja bym na wiosnę drastycznie go przyciął pozostawił bym po dwa listki na każdej z gałęzi co może by przybliżyło zieleń w dół, ewentualnie pociągnął gałęzie w dół i uformował koronę. Co do reszty to podpisuję się pod zdaniem innych, frikus na parapet, jak masz grzejnik to postaw roślinę na tacy z keramzytem - zapewni to lepszą wilgotność, i większa donica śmiało możesz go przełożyć byle byś nic nie grzebał z korzeniami.
Oj gdyby mój fikus był tak zielony jak ja..
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.bonsaitables.pl">www.bonsaitables.pl</a><!-- w -->