• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Fikus
Witam, chcę pokazać fikusa, którego kupiłem parę lat temu za grosze, ponieważ w sklepie stracił dużo liści. Nie mam zdjęć z pierwszych dwóch sezonów. trzymam go cały czas na parapecie południowego okna. Latem ostatnie dwa sezony wystawiam go do ogrodu od czerwca do września.W domu nie jest doświetlany.

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz
Fajny
Oj gdyby mój fikus był tak zielony jak ja..
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.bonsaitables.pl">www.bonsaitables.pl</a><!-- w -->
  Odpowiedz
Super wybrnąłeś z tego materiału. Odkład i czubek na odpowiedniej wysokości - brawo. Mała uwaga nie kształtuj liściaków jak świerka ale to początek drogi więc jeszcze wszystko do skorygowania Smile
Pozdrawiam - Bolesław Wujczyk
  Odpowiedz
Idzie wiosna, więc można by coś porobić. Bolas co miałeś na myśli mówiąc żebym nie kształtował go jak świerki. Zdaję sobie oczywiście sprawę, że najlepszym źródłem informacji są warsztaty Smile , ale na razie nie mam na nie czasu a chciałbym coś teraz z nim zrobić.
pozdrawiam
Jacek Woźniak
  Odpowiedz
Pooglądaj zdjęcia formowanych fikusów w googlach Chińczycy mają w tym mistrza. Tam gałęzie nie uginają się ku dołowi jak w świerkach (świątecznych choinkach).
Pozdrawiam - Bolesław Wujczyk
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości