• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polska Narodowa Wystawa Bonsai - kto to ma organizować?
Bogusz moglibyśmy zamknąć ten temat ale po co. Jak człowiek wyleje swoje żale to mu się lepiej na duszy zrobi. Jakoś się już przyzwyczaiłem, że na nas się psy wiesza. Nie do końca rozumie dlaczego ale pewnych rzeczy nie warto nawet próbować pojąć tak jak wspomnianego pana Macierewicza.
Internet daje dużo możliwości jak i prawie całkowitą anonimowość. Kluby powstają jest o nich głośno a potem cicho i po pewnym czasie nie wiele można się o nich dowiedzieć. Gdzie Sudety Bonsai Group, Polskie Stowarzyszenie Miłośników Sztuki Bonsai "Tanuki", Pomorskie Stowarzyszenie Bonsai, Klub Bonsai Polska, Wielkopolski Klub Bonsai, Tarnowski Oddział Klubu Bonsai Polska, Śląska Grupa Entuzjastów Bonsai?? Co się dzieje z tymi oddziałami, klubami, zrzeszeniami? Cisza. Nikt się nie chce sowimi postępami chwalić no bo po co? A no po to, że jest strach, że banda anonimowych kretynów opisze moją pracę w sposób taki jaki mi się nie będzie podobał więc najlepiej twierdzić, że bonsai robię dla siebie i dla własnej przyjemności. A gdzie propagowanie tej sztuki? A zapomniałbym jedyną propagandą jest nienawiść i wieszanie psów na jednej z najstarszych organizacji czynnie działających w Polsce - nawet jeżeli ostatkiem sił i złamanym pazurem się trzyma krawędzi.
To na tyle bo Ruski już trafnie podkreślił problem tej "dyskusji".
Pozdrawiam - Bolesław Wujczyk
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości