• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
jałowiec
DOKŁADNIE. Jest tak jak pisze Jacek i Przemek i nie rozumiem tych, którzy coś tam piszą ale nic konkretnego. A zgadzam się z nimi, chodź nie piszą, że super robota!

UWAGA: post będzie przydługi, ale chcę pokazać pewien mechanizm na tym forum (i pewnie innych).

PIERWSZA ODSŁONA
01.11.2011 - opublikowałem na forum
komentarze:
Bolas: "Fajniuchny materiał"
peper50: "Bardzo przyjemny"
Yarek: "Bardzo przyjemny bunjinek"
Do tej części nie mam zastrzeżeń. I nie dlatego, że są pochlebne. Te komentarze mało wnoszą, ale mile są ok.

DRUGA ODSŁONA
26.06.2012 - publikacja na forum
komentarze:
Włodzimierz Pietraszko: "Było lepiej teraz jest gorzej. Uważam, że długa zwisająca gałąź "ogon" nie jest potrzebna temu jałowcowi."
peper50: "Ja go widzę w drugą stronę."
oliwia99: "Pomysł Bartka też mi się podoba"
Bolas: "Też sądzę że roślina dużo straciła wcześniej wyglądała o niebo lepiej." To znaczy, że bardzo wiele się zmieniło od poprzedniego formowania. Big Grin
Tu już zaczyna się coś dziać. Po poście Pana Pietraszki, nagły obrót. Nagle się nie podoba. (I żeby nie było niedomówień: JA NIE MAM PROBLEMU Z PRZYJMOWANIEM KRYTYKI!) Ale jeszcze ok. Do postu Pana Pietraszki nic nie mam. Bardzo mnie to cieszy, że Pan Pietraszko piszę. I robi to technicznie, tak jak powinno być. Bez prztyków i personalnych wycieczek. I reszta tu jeszcze coś tam pisze, że nie ok, że obrócić w lewo lub w prawo - jeszcze jest ok. Ale idźmy dalej.

TRZECIA ODSŁONA
27.11.2012 - publikacja na forum
komentarze:
wog: "do mnie nie przemawia" - a jakie formowanie do Ciebie przemawia? co to znaczy? konkretnie co jest źle?
RafiW: "Dla mnie takie ułożenie korony nie jest dobrym rozwiązaniem." - a jakie będzie dobrym? Konkretnie co źle?
"Dodatkowo, analizując wcześniejsze zdjęcia, uważam że wybór frontu nie jest najlepszy." - to źle analizujesz. Jak byk na pierwszych zdjęciach widać jaki klocowaty jest pień, z drugiej strony. A jeśli nie, to już trzeba mieć dużo złej woli, żeby nie ufać komuś, że lepiej wybierze front w rzeczywistości niż Ty na podstawie 4 zdjęć. Front jest już wybrany, może zmienić się o 10 stopni w jedną bądź drugą stronę. Ale na pewno nie o 45 stopni. Smile
Bolas: "Jak ja bym chciał żeby ta roślina wróciła do formy z pierwszej fotki"
peper50: "Wcześniej było widać co chcesz uzyskać i był w tym jakiś sens. Mnie też się nie podoba ostatnia ewolucja, mam wrażenie jakby się roślina cofnęła a nie rozwijała." - Big Grin nie ma żadnej różnicy, tylko wyczyszczona zieleń.
Bolas- Po pierwszym "Fajniuchnym", piszesz już "nie-Fajniuchne" komentarze. A tu widać że po pierwszym formowaniu i ostatnim jest TAK SAMO.
(I teraz wracam do tego co napisali: Jacek i Przemek.) Skoro różnica między pierwszym a ostatnim formowaniem polegała na wyczyszczeniu zieleni a układ gałęzi, frot jest praktycznie ten sam to skąd ta różnica w komentarzach?
Tylko bez nerwów, spokojnie. Przynajmniej ja jestem wyluzowany. 8)
pozdrawiam maciek knap
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości