• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Polska Narodowa Wystawa Bonsai - kto to ma organizować?
Na prośbę Pana Karwowskiego wydzieliłem watek z tematu Wystawa Bonsai Książ 2013, który zaczynał się w ten sposób:
Panie Łukaszu z racji tego, ze jestem moderatorem na tym forum pozwoliłem sobie na zmianę tytułu Pańskiego postu ponieważ w pierwotnej wersji wprowadzał on czytelników w błąd. Musi Pan wiedzieć, że wystawa w Ksiażu nie ma w tej chwili statusu „NARODOWEGO” i jest przedsięwzięciem prywatnym Piotra Czerniachowskiego, nawet mimo tego, że bierze w niej udział także kilku innych wystawców. Dla przypomnienia chcę dodać, ze polskie narodowe wystawy bonsai były organizowane od roku 1998 czyli już od 15 lat przez Klub Bonsai Polska w Krakowie, oraz przez Polską Asocjację Bonsai w Książu, we Wrocławiu i Toruniu. Od wielu lat Piotr Czerniachowski nie należy do żadnego formalnego stowarzyszenia i reprezentuje wyłącznie siebie jako osobę prywatną tak wiec nie ma jakichkolwiek i od kogokolwiek uprawnień do organizowania wystaw rangi NARODOWEJ. W rozmowie podczas wystawy Noelanders Trophy odbyłem z nim rozmowę na ten temat i sprawa wydawała się wyjaśniona, jednak widzę, że Pan nie został przez niego o tym poinformowany, więc proszę przyjąć to do wiadomości ode mnie.
Szanuję bardzo duże zaangażowanie Piotra oraz osób pomagających mu w organizacji wystawy bonsai w Książu ale proszę nie przywłaszczać sobie w celu poprawy jej rangi cudzych zasług i wieloletniej ciężkiej pracy członków Klubu Bonsai Polska i Polskiej Asocjacji Bonsai.
Włodzimierz Pietraszko
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.bonsai.pl">www.bonsai.pl</a><!-- w -->
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości