• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ekspozycja Bonsai - zasady, teoria i praktyka
Dostałem odpowiedź na swoje pytanie, zostało ono poparte zdjęciem oraz dokładnym opisem i jestem zadowolony. Nie do końca interesuje mnie czy ktoś reprezentuje japońską, europejską czy afrykańską szkołę bonsai, niech każdy sobie podążą własną wybraną drogą. Za dużo jest tematów w stylu wykopałem patysia na podwórku i co mam z nim zrobić – człowieku skoro go wykopałeś to musiałem mieć jakiś pomysł na niego, jeżeli nie to po coś to w ogóle robił. Albo kupiłem ficusa marchewkę w markecie i co dalej. Nie mówiąc już o posługiwaniu się opcją szukaj na forum to jest dopiero czarna magia. Niestety, ale bonsai nie da się formować przez Internet, trzeba go zobaczyć z każdej strony, wygiąć jedną lub drugą gałązkę, spojrzeć na drzewko pod różnym kątem. Dlatego ten temat jest ciekawy i warto wysłuchać osób, które próbują przekazać odrobinę wiedzy zdobytej na warsztatach, spotkaniach lub zaczytanej z fachowej literatury.

Dzięki Tadek i dzięki Michał, mam nadzieje, że temat będzie kontynuowany, jak tylko znajdę chwile czasu wrzucę zdjęcie kolejnego drzewka z kusamono i podyskutujemy.
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 7 gości