06-21-2013, 01:20 AM
Cześć
No to zasypaliście mnie odpowiedziami nie ma co
, na 106 wejść w ten post z rysunkami - tylko 3 odpowiedzi. I nie wiem czy Ci co wchodzili i czytali to co napisałem, to krępowali się wytypować poprawne ustawienie kompozycji, czy też uznali to co piszę za przynudzanie i szybko przeskoczyli do tematów gdzie odbywa się fajna, gorąca i nerwowa dyskusja na temat frontu drzewka, które jest w pierwszym okresie formowania. Oczywiście Kolegom, którzy odpowiedzieli i czynnie wzięli udział w tej prezentacji gorąco dziękuję. Poczekam jeszcze do jutra, może ktoś coś napisze na temat tych ekspozycji z rysunków.
A co do tych frontów drzewek no to mój nauczyciel zdecydowanie twierdzi i tak nas uczy, że drzewko powinno wyglądać bardzo dobrze i naturalnie ze wszystkich stron w tym również z góry, bo tak drzewa w naturze wyglądają, a poza tym ludzie oglądający drzewko jak są zainteresowani to wsadzą głowę i obejrzą drzewko ze wszystkich stron, nawet z tyłu. A front drzewka wybiera się nie taki aby on swoim wyglądem jak najbardziej przypominał wygląd "bonsai", tylko taki aby opowiedział widzom swoja historię, w jakim krajobrazie / otoczeniu rośnie i w jakie tam panują warunki, które wpłyneły na jego wygląd.
Tadek Bednarczyk
No to zasypaliście mnie odpowiedziami nie ma co

A co do tych frontów drzewek no to mój nauczyciel zdecydowanie twierdzi i tak nas uczy, że drzewko powinno wyglądać bardzo dobrze i naturalnie ze wszystkich stron w tym również z góry, bo tak drzewa w naturze wyglądają, a poza tym ludzie oglądający drzewko jak są zainteresowani to wsadzą głowę i obejrzą drzewko ze wszystkich stron, nawet z tyłu. A front drzewka wybiera się nie taki aby on swoim wyglądem jak najbardziej przypominał wygląd "bonsai", tylko taki aby opowiedział widzom swoja historię, w jakim krajobrazie / otoczeniu rośnie i w jakie tam panują warunki, które wpłyneły na jego wygląd.
Tadek Bednarczyk