• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jałowiec pospolity "green carpet"
Upierdliwość moderatorów i niektórych stałych bywalców tego forum bywa doprawdy odpychająca.
Ciągle zastanawiam się, z czego to wynika i dlaczego to forum nadal funkcjonuje jako publiczne i ogólnodostępne, skoro promować tu wolno tylko jedynie słuszne wg niektórych treści. A może by tak stworzyli sobie własne zamknięte kółko wzajemnej adoracji, ale nie - publiczka jest potrzebna, byle tylko była grzeczna i pokorna.
Tym bardziej, że każdemu zdarza się czasami przekroczyć granice własnej wiedzy i kompetencji nie zdając sobie z tego sprawy.
Można np. mienić się świrem ogrzewnictwa i twierdzić, że ocieplanie bloków od zewnątrz jest idotyczne? Inne zdanie zaraz będzie pewnie karcone.
Jeżeli zaś chodzi o temperatury to nie ulega dyskusji, że temperatury w dużym mieście są o kilka nawet stopni wyższe niż w terenach wiejskich, leśnych itd. Zarówno dzienne, nocne jak i średnie.
I jestem tego pewien bo sam to wielokrotnie stwierdziłem, podobnie jak jestem pewien zasad właściwego ocieplania budynków oraz tego, że kumulacyjność cieplna betonu jest jednak bardzo znacząca i ma duże oddziaływanie na temperaturę powietrza w terenach zurbanizowanych - ale zapewne jestem zbyt maluczki i nie upoważniony do takich twierdzeń na tym forum, jako sprzecznych z obowiązującą doktryną.

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości