• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Klon Palmowy
jerzyjerzy, pawelo73, Bolas, Silver, dziękuję bardzo za odpowiedzi! Smile

Bolas, Silver, dużo osób mi sugerowało, aby przetransportować do gruntu oraz stwierdzali że to drzewko się nie nadaje do czegokolwiek. Pokieruje się jednak Waszą opinią Smile

Silver napisał(a):Dlaczego nie chcesz zająć się tym co masz? Nauczyć się uprawy tej rośliny,poznać jej zalety i dostrzegać pewne ułomności. Czy myślisz że czas który poświęcisz na uprawę tego klona będzie czasem straconym? Masz okazję uczyć się również praktycznie, poznawać tajniki i techniki ale przede wszystkim nauczyć się tego aby Twoje drzewko przeżyło więcej niż jeden sezon.

Chcę się zająć tym co mam. Jestem tego świadoma, że bardzo dużo nauki przede mną, dopiero wchodzę na ścieżkę początkującej osoby Smile Najwidoczniej mój post źle został odebrany, albo źle napisany Big Grin

Silver napisał(a):a jak Twoim zdaniem powinien wyglądać? Rozwiń temat, przedstaw swoją wizję bo może się okazać że Twoja wyobraźnia wykracza poza granice naszej wyobraźni i będziemy mówić o kompletnie różnych sprawach.

Przyznam szczerze, że jeszcze nie myślałam o tym jak go poprowadzić. Po prostu zbiła mnie z tropu opinia ludzi, która była negatywna i że nic z tego materiału nie będzie. Spróbuję porobić lepsze zdjęcia, może trochę porobię szkiców i photobashingu jakbym chciała go poprowadzić. Oczywiście na tyle, ile jest możliwe Smile

Silver napisał(a):Chciałbym być dobrze zrozumianym. Nie jest moim celem zniechęcać Cię do zajmowania się Bonsai. Uważam że skoro jesteś osobą początkującą to bardzo dobrze zrobiłaś kupując drzewko przy którym można spędzić wiele czasu i mieć z tego obopólne korzyści.

Właśnie dzięki Twojej oraz kolegów z forum opinii jestem jeszcze bardziej utwierdzona, że dobrą podjęłam decyzję kupna drzewka, ponieważ nauczę się naprawdę ciekawej i długoterminowej sztuce Smile Staram się być zawsze odpowiedzialna za decyzje, tym bardziej że jest to żywe.
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości