• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Klon palmowy 2007 albo 2008
Tu nie ma sie o co obrażać. Doniczka głęboka na 3,5-4 cm. Myśle że to absolutne minimum przy obecnym stanowisku klona. (Balkon z południowo wschodnią wystawą.) Powiem szczerze że przy płytszej donicy to miałbym problemy z utrzymaniem liści w środku lata (zwłaszcza w drugim sezonie od przesadzenia). Nie usprawiedliwiam się ale były takie sytuacje że podlewałem go wieczorem a kolejnego dnia po powrocie z pracy koło 18 - 19 był suchy jak pieprz. Popalone końcówki itd. (ktoś powie zacieniaj - nic to nie da przy 30 stopniach w centrum miasta na balkonie typu loggia. No chyba że stawiam go w cieniu na cały dzień, ale chyba nie o to chodzi =] - Zwykle zacieniam większymi drzewami.) Odnośnie tych postępów to się zgadzam. Klona mam długo, aczkolwiek nie oznacza to że miałem od samego początku pojęcie co z nim zrobić. Pierwsze lata uważam za stracone. Nie było w nich żadnych postępów. Skupiałem się przede wszystkim na tym, żeby przeżył. Jak się człowiek nauczył tego i owego, a przede wszystkim nabrał trochę doświadczenia, to dopiero zaczął myśleć o kształtowaniu czegokolwiek i pracą nad formą. Pozdro. 8)
Pozdrowienia "RUCKUS"
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości