05-01-2014, 11:37 AM
Ja ostatnio kupiłem Target do sadzonek pół zdrewniałych. O jego skuteczności niewiele mogę powiedzieć bo dopiero zaczynam się w to bawić, ale może przy okazji tego tematu ktoś kto tego specyfiku używał określi jego skuteczność.
Ja brałem sadzonki z jałowca, którego przycinałem i tak bardziej dla eksperymentu wykorzystałem ścinki na sadzonki.
Zgodnie ze źródłem z którego korzystam wsadziłem te sadzonki do mieszanki torfu z piaskiem 1:1 i na wierzch dałem posypkę z samego piasku.
Przez pierwszy tydzień pryskałem wodą kilka razy dziennie , teraz staram się tylko utrzymać wilgoć.
Sadzonki podzieliłem na dwie grupy:
1. Pierwsza stoi w osłoniętym od wiatru i silnego słońca miejscu, w temp około 15-20st
2. Druga pod folią na dworze, co jakiś zraszana i wietrzona.
Zobaczymy co okaże się bardziej skuteczne.
Ja brałem sadzonki z jałowca, którego przycinałem i tak bardziej dla eksperymentu wykorzystałem ścinki na sadzonki.
Zgodnie ze źródłem z którego korzystam wsadziłem te sadzonki do mieszanki torfu z piaskiem 1:1 i na wierzch dałem posypkę z samego piasku.
Przez pierwszy tydzień pryskałem wodą kilka razy dziennie , teraz staram się tylko utrzymać wilgoć.
Sadzonki podzieliłem na dwie grupy:
1. Pierwsza stoi w osłoniętym od wiatru i silnego słońca miejscu, w temp około 15-20st
2. Druga pod folią na dworze, co jakiś zraszana i wietrzona.
Zobaczymy co okaże się bardziej skuteczne.