08-10-2014, 09:48 PM
Dobra, poprawiłem jak Pisałeś, aczkolwiek wiadomo obniżenie rozmiaru zdjęcia wiąże się z utratą jakości. Nie mniej jednak mam nadzieję, że coś tam widać. Zawsze mogę potem wrzucić link to oryginalnego zdjęcia 
No tak, będę musiał napewno w coś się zaopatrzyć na chwilę obecną nic nie posiadam, ani sekatora, a tym bardziej obcęg do drutu ^^
Ok chwasty wywaliłem. Zostawiłem tylko jedno "pnącze", bo wygląda jakby wyrastał odrost z drzewka. Małe listki przypominają te z drzewka...
Tzn. kilka razy w ciągu dnia sprawdzam stan ziemi. Każdego dnia poziom wody jest inny raz podleje więcej raz mniej. Może i jest tylko szkółek niestety nie w moim regionie ;/ Więszkość kilkaset km ode mnie, co mija się z celem kompletnie... Natomiast czy ktoś może się wypowiedzieć na temat pozostałych pytań, problemów ?

Cytat:Piła ci nie będzie potrzebna chyba że chcesz uwalić roślinę przy nasadzie na forum jest temat o narzędziach i opis co do czego. Choć przy takim małym drzewku mały sekatorek lub dobre nożyczki ewentualnie obcęgi do drutu wystarczą.
No tak, będę musiał napewno w coś się zaopatrzyć na chwilę obecną nic nie posiadam, ani sekatora, a tym bardziej obcęg do drutu ^^
Cytat:Wszystko co wyrasta z ziemi możesz śmiało wywalić.
Ok chwasty wywaliłem. Zostawiłem tylko jedno "pnącze", bo wygląda jakby wyrastał odrost z drzewka. Małe listki przypominają te z drzewka...
Cytat:Podlewaj jak ziemia przeschnie a nie stałą ilością wody - unikniesz przelania bo jak sam zaznaczyłeś doniczka nie ma otw. drenażowych które przy bonsai są bardzo ważne.
W UK jest wiele szkółek i mistrzów zajmujących się bonsai. Poszukaj czegoś u nich.
Tzn. kilka razy w ciągu dnia sprawdzam stan ziemi. Każdego dnia poziom wody jest inny raz podleje więcej raz mniej. Może i jest tylko szkółek niestety nie w moim regionie ;/ Więszkość kilkaset km ode mnie, co mija się z celem kompletnie... Natomiast czy ktoś może się wypowiedzieć na temat pozostałych pytań, problemów ?