• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
jałowiec pfitzera
hmmm jeśli chodzi o kwestie doniczki to szczerze mówiąc na żywo troche nie pasuje do tego jałowczyka. jest zbyt masywna i trochę go przytłacza. jest za duża. zastosowałem ją tymczasowo bo i tak zmieniałem podłoże, a nie chciałem jej pakować odrazu do docelowej. Docelowa doniczka będzie okrągła więc nie ma sensu go już ruszać. co do zieleni to tak jak powiedziałem wszystko jest kwestją otwartą ale nie teraz.może w przyszłym roku. poza tym na żywo tej zieleni naprawde nie jest aż tak dużo jak to wygląda na fotkach Smile Poczekam do przyszłego roku i jak jałowczyk przeżyje to będe coś kombinował, może sam coś podpowie =). Ja mam osobiście taką koncepcje ażeby tą prawą chmurke tą bardziej wystającą poza obrys drzewka obniżać, zdecydowanie obniżać aby znalazła się na wysokości nasady pnia ( no może ciut wyżej niż nasada) i zdecydowanie ją przeżedzić. ta chmurka w rzeczywistości to kilka gałązek na których chce stworzyć kilka małych chmurek. w tej chwili zdaje sobie sprawę z tego że nie współgra ona dość dobrze z resztą drzewka, ale po obniżeniu wydaje mi sie że wkomponuje sie w całość. A jeśli nie to spróbujemy czegoś innego .
Pozdrowienia "RUCKUS"
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości