• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Saikei szkolenie :)
Kompozycja sprawia wrażenie sztucznej, począwszy od materiału czyli kamieni a skończywszy na roślinach. Harmonia kompozycji polegającej na stonowaniu kolorystyki oraz rozmieszczenia gry światła w sposób naturalny została zagubiona. Zrobiłeś fajna kompozycję, i myślę że pomysł wykluwał sie długo , jednak zapomniałeś że równowaga i harmonia w połaczeniu z prostotą ma "grać " pierwsze skrzypce. Kolega Bolas pisał o połączeniu liściaków z iglakami....ja się tych liściaków niestety nie mogę dopatrzeć. Odbieram tą kompozycję jako przesyconą. Za dużo jest ,mówiąc kolokwialnie napchane. z tego powodu stał się optycznie ciężka,mało wyrazista i doprowadza oczopląsu. Nie odbieraj jednak tego jak swoistego "naskoczenia" na Twoją pracę. Pomysł dobry ,ale ja we wszystkim dobrze i tutaj wzorować sie na wzorcach uznanych. Nie chodzi mi o kopiowanie istniejących układów,ale o wyrobienie w sobie umiejętności patrzenia przestrzennego. Dołączyłem dwie propozycje. Myślę że gdyby Twoje starania poszły w tym kierunku to szybko poczułbyś progres w tym co zacząłeś robić.

Załączone pliki Miniatury

Krzysztof
Znać drogę to jedno,a podążać nią to całkiem co innego
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości