• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Wiąz drobnolistny - warty swojej ceny?
Sonix napisał(a):Z tego co się dowiedziałem od sprzedawcy:
"Wiąz na zimę nie zrzuca wszystkich liści. Wszystko zależy jednak od temperatury zimowania. Byłem oglądać drzewko wygląda dobrze. U nas stał w temperaturze ok. 10*C więc się trochę prześwietlił. Ma jednak bardzo dużo nowych pąków, jak tylko się ociepli, bądź trafi do pomieszczenia zaraz puści młode listki. Aktualne foto w załączniku. "

Czyli do marca pasowało by go przetrzymać w tych 10*C, w jakimś nieogrzewanym , nasłonecznionym pomieszczeniu.

Powiem szczerze, że bardzo mi się podoba. Może nawet nie oddam go żonie Smile

Poniżej real foto, zrobione dzisiaj.
A więc jednak wyszło szydło z worka i sprzedawca przyciśnięty bąka coś tam o 10*C, a wcześniej polecał do trzymania w mieszkaniu?
Jak będzie miał chłodno, pomieszczenie nie musi być nasłonecznione. Im chłodniej tym światła może być mniej. Jakby był całkiem uśpiony i w stanie bezlistnym to w temp. około zerowej przezimuje nawet bez światła.
To, że się tylko "trochę prześwietlił" to niespecjalna pociecha, lepiej by było gdyby miał chłodniej i prześwietlił się nawet całkowicie.

No, ale skoro coś Ci się tak bardzo podoba w tym sztampowo-marketowo po chińsku pokręconym drzewku i się napaliłeś?

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości