06-30-2016, 12:52 PM
Wyczytałem żeby zapewnić wilgotność to Fikusa trzeba postawić na podstawce gdzie jest zalany keramzyt zimną wodą i zraszać liście Fikusa
Czy to zda ten egzamin czy to będzie jeszcze za mało jak myślicie???
A jeszcze jedno pytanie żeby on miał grubszy korzeń to co można zrobić ???
Bolas pisałeś że raczej nie pójdzie ale może jest jakiś sposób żeby poszedł też w bok
A czy teraz mogę go przesadzić do większej doniczki ???
I jak przesadzać w razie wuuu teraz tylko przełożyć go do większej doniczki i dosypać ziemi ???
Czy wyjąć go z doniczki starą siemię wykruszyć spod korzeni i wsadzić go do nowej doniczki i dać świeżej ziemi ???
Sorry że zadaje takie pytania może to dla są pytania na poziomie dziecka ale ja dopiero wchodzę w świat Bonzai i nie chcę drzewka zabić i chcę nabyć wiedzy
W planie mam zdobyć więcej drzewek więc będziecie mi bardzo pomocni
Z góry dziękuję za odpowiedzi i wiedzę
Pozdrawiam
Czy to zda ten egzamin czy to będzie jeszcze za mało jak myślicie???
A jeszcze jedno pytanie żeby on miał grubszy korzeń to co można zrobić ???
Bolas pisałeś że raczej nie pójdzie ale może jest jakiś sposób żeby poszedł też w bok
A czy teraz mogę go przesadzić do większej doniczki ???
I jak przesadzać w razie wuuu teraz tylko przełożyć go do większej doniczki i dosypać ziemi ???
Czy wyjąć go z doniczki starą siemię wykruszyć spod korzeni i wsadzić go do nowej doniczki i dać świeżej ziemi ???
Sorry że zadaje takie pytania może to dla są pytania na poziomie dziecka ale ja dopiero wchodzę w świat Bonzai i nie chcę drzewka zabić i chcę nabyć wiedzy
W planie mam zdobyć więcej drzewek więc będziecie mi bardzo pomocni
Z góry dziękuję za odpowiedzi i wiedzę
Pozdrawiam