• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pytanie o stratyfikacji nasion.
Witam serdecznie jestem nowy na forum. Po pewnym czasie uczenia się i stawiania samodzielnych pierwszych kroków po przeczytaniu trzech pozycji w literaturze i wielu tematów na forach lub poradników stwierdziłem że chciałbym zakończyć etap uczenia się na fikusach i przejść do roślin które wymagają większych umiejętności i doświadczenia. Wiadomo że kto nic nie robi błędów nie popełnia i nie twierdzę że wszystko mi się uda tak jak będę chciał. Jestem jednak zwolennikiem tworzenia roślin od podstaw i tak chciałbym prowadzić swoje przygody w pielęgnacji bonsai. Wiem że to wymaga dużo więcej czasu i cierpliwości ale tak zdecydowałem. Zamówilem zestaw nasion i mam pytanie o stratyfikacje tychże roślin. Mianowicie albicja, wisteria, cyprys wloski, wiśnia japońska(sakura), klon czerwony i jakaś sosenka ale dokładnie gatunku nie znam więc tu może być problem. Moje pytanie brzmi. Które z nich wymagają stratyfikacji i jak długiej. Wiem Google nie gryzie ale w polskim języku ciężko o konkretne informacje a z językiem angielskim u mnie doskonale nie jest. Pozdrawiam i z góry dziękuję za sensowne odpowiedzi.
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości