01-26-2019, 08:27 PM
Witam,
Sorki ale ostatnio mnie nie było, fajnie widzieć więcej osób zainteresowanych, świetnie.
W sumie to nie wiem jak to inaczej nazwac jak konkurs, jak ktos ma inna propozycje to prosze bardzo.
Popracuje trochę nad zasadami ale to myślę że nie będzie problem dla nikogo żeby zacząć tak jak jest
W sumie co do drzewek które byśmy sadzili to myślę że może każdy kto chcialby wziasc udział wypisze po 3 drzewka a potem zdecydujemy ?
Myślę że odmiany które mają długa startyfikacje odpadają.
To na początek ja zacznę:
1.Modrzew
2.Acer shirasawanum
3.Taxodium distichum
Co do zasad to tak na szybko,
1. Siejemy dowolną ilość nasion, wysiew musi być w 2019
2. Można stosować dowolną technikę, w ziemi, w donicach itp (nie uzywyamy lamp do doświetlania ani instalacji hydroponicznej)
3. Przynajmiej raz do roku każdy uczestnik powinien zamieścić zdjęcie drzewka.
4. Na koniec roku 2021 każdy uczestnik powinien wybrać tylko jedno drzewko które będzie trenował do końca.
Myślę że narazie to na tyle.
Tak pozatym to bardzo się cieszę że są chętni.
Nie wiem czy mogę podać link do sklepu z nasionami więc jeżeli ktoś chce to proszę pisać na priv, sprawdzona firma.
Odrazu dodam żeby nie kupować nasion na allegro.
Pozdrawiam
Sorki ale ostatnio mnie nie było, fajnie widzieć więcej osób zainteresowanych, świetnie.
W sumie to nie wiem jak to inaczej nazwac jak konkurs, jak ktos ma inna propozycje to prosze bardzo.
Popracuje trochę nad zasadami ale to myślę że nie będzie problem dla nikogo żeby zacząć tak jak jest

W sumie co do drzewek które byśmy sadzili to myślę że może każdy kto chcialby wziasc udział wypisze po 3 drzewka a potem zdecydujemy ?
Myślę że odmiany które mają długa startyfikacje odpadają.
To na początek ja zacznę:
1.Modrzew
2.Acer shirasawanum
3.Taxodium distichum
Co do zasad to tak na szybko,
1. Siejemy dowolną ilość nasion, wysiew musi być w 2019
2. Można stosować dowolną technikę, w ziemi, w donicach itp (nie uzywyamy lamp do doświetlania ani instalacji hydroponicznej)
3. Przynajmiej raz do roku każdy uczestnik powinien zamieścić zdjęcie drzewka.
4. Na koniec roku 2021 każdy uczestnik powinien wybrać tylko jedno drzewko które będzie trenował do końca.
Myślę że narazie to na tyle.
Tak pozatym to bardzo się cieszę że są chętni.
Nie wiem czy mogę podać link do sklepu z nasionami więc jeżeli ktoś chce to proszę pisać na priv, sprawdzona firma.
Odrazu dodam żeby nie kupować nasion na allegro.
Pozdrawiam