03-08-2019, 09:27 PM
Kurde nie widać tego dobrze na zdjęciu ale ten placek który trzymam w ręce to korzenie od ostatniego przesadzenia. Wtedy wsadziłem ja tylko do większego kontenera i zasypałem aką. To białe to wszystko mikoryza wiec była w każdym możliwym miejscu. Było jej tak dużo że chłopaki nazbierali jej sobie do swoich roślin.
Ktoś powie że to nie czysta akadama bo ciemna i że korzenie martwe ale to nie prawda problemem był deszcz który obficie spadł w nocy przed przesadzeniem co nie ułatwiało mi przesadzenia.
Usunąłem troszkę więcej niż 3/4 korzeni bo było ich tam sporo. Nie ma w niej już żadnych grubych korzeni.
Usunąłem też dwa kontrowersyjne korzenie z powierzchni bo były już zbutwiałe.
Twoja sosna wygląda calkiem sympatycznie. Moja jest zbudowana z 3galezi wyrastających na samym czubku i tam się już robi problem bo strasznie czubek przytył
Ktoś powie że to nie czysta akadama bo ciemna i że korzenie martwe ale to nie prawda problemem był deszcz który obficie spadł w nocy przed przesadzeniem co nie ułatwiało mi przesadzenia.
Usunąłem troszkę więcej niż 3/4 korzeni bo było ich tam sporo. Nie ma w niej już żadnych grubych korzeni.
Usunąłem też dwa kontrowersyjne korzenie z powierzchni bo były już zbutwiałe.
Twoja sosna wygląda calkiem sympatycznie. Moja jest zbudowana z 3galezi wyrastających na samym czubku i tam się już robi problem bo strasznie czubek przytył

Pozdrawiam - Bolesław Wujczyk