11-24-2021, 02:44 PM
Poniżej wybrane wstępnie kąty sadzenia i fronty:
(Kliknięcie otwiera dużą fotografię)
Ałycza #1
Ałycza #2
Ałycza #3
Rokitnik
Żylistek (prawy pień zostanie znacznie skrócony i wyrzeźbiony, żeby wyglądał podobnie, jak pozostałe dwa końce)
Głóg #1
Widzę dla niego dwie opcje - jedna mocno rozciągnięta (około 1m), z mocno geometrycznymi kątami między kolejnymi odcinkami. Nie jestem do końca pewien, na ile to ma sens:
Druga opcja prostsza - odkład górnej części i podział na dwa drzewa:
Poczekam na odpowiedź rośliny, tzn. które gałęzie zechcą rosnąć, i wtedy określę kierunek projektu.
Głóg #2
Głóg #3 - to będzie trzypniowe bonsai
Głóg #4
Mam jeszcze kilka, ale na dziś wyglądają jak kołki, więc zdjęcia zrobię dopiero wtedy, jak już wymyślę dla nich jakąś przyszłość
(Kliknięcie otwiera dużą fotografię)
Ałycza #1
Ałycza #2
Ałycza #3
Rokitnik
Żylistek (prawy pień zostanie znacznie skrócony i wyrzeźbiony, żeby wyglądał podobnie, jak pozostałe dwa końce)
Głóg #1
Widzę dla niego dwie opcje - jedna mocno rozciągnięta (około 1m), z mocno geometrycznymi kątami między kolejnymi odcinkami. Nie jestem do końca pewien, na ile to ma sens:
Druga opcja prostsza - odkład górnej części i podział na dwa drzewa:
Poczekam na odpowiedź rośliny, tzn. które gałęzie zechcą rosnąć, i wtedy określę kierunek projektu.
Głóg #2
Głóg #3 - to będzie trzypniowe bonsai
Głóg #4
Mam jeszcze kilka, ale na dziś wyglądają jak kołki, więc zdjęcia zrobię dopiero wtedy, jak już wymyślę dla nich jakąś przyszłość

Nie wierz jednemu mojemu słowu - torturuję drzewa w imię Bonsai dopiero od 2018 roku!