• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
moja sosna
Jak dla mnie roślina ma potencjał, zwarta zieleń, zdrowa, przyszłościowe nebari. W zasadzie brakuje jej kilku korekt, ponieważ wbrew zarysu sylwetki korony wyczuwalny jest lekki bałagan w konarach drzewa: gałęzie nachodzą na pień i się z nim krzyżują (na przykład niebieskie pole) . Myślę, że delikatne cięcia załatwiłyby sprawę. Zaznaczyłem też czerwonym kolorem gałąź, która zdaje się wychodzić jako pierwsza od dołu, nie pasuje mi to że wychodzi od tyłu no i gdyby spełniała jakąś specjalną rolę to bym oczywiście zostawił, ale tutaj wprowadza wyżej napisany bałagan (wyraz bałagan ma takie duże nasycenie negatywne, więc chciałbym zaznaczyć, że mówię to z lekkością) :lol: Roślina jest bardzo ciekawa i myślę, że będzie Bonzajem wartym uwagi, bo materiał jak widać godny jest na to miano. Ciesze się, też że rozłożyłeś pracę na etapy, przez co stałeś się dobrym przykładem dla początkujących, którzy mają lub chcą mieć w swej kolekcji sosny- ile to czasu trzeba im poświęcić i zapewnić warunki Big Grin :wink:

[Obrazek: 14_125_100_1789_1_1_1.jpg]
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości