• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jałowiec - Piotra
Witam wszystkich zgodnie z tym co w tytule postu chciałbym wam przedstawić na prośbę jak i w imieniu PIotra Modzelewskiego krótką historie niezwykle przyszłościowego jałowca (robie to ja gdyż PIotr cierpi ostatnio na chroniczny brak czasu podróż z Łomży Tongue )

Pewnego sierpniowego poranka Pan Piotr wybrał sie na przegląd znanych tylko sobie oczywiście pobliskich szkółek , błąkając sie po zagonach jednej z nich i właściwie będąc już zrezygnowany jednak z silnym postanowieniem ze nie wyjdzie z pustymi rękami zdecydował sie na zagladnięcie w czeluście jednego z krzaków - decyzja została podjęta...
[Obrazek: 7_mat_2.jpg]
[Obrazek: 7_1_2.jpg]
[Obrazek: 7_2_1.jpg]

...parę dni później z samochodem pełnym jałowca Tongue zawitał w gościnne progi Włodka Pietraszko i tu niczego nie spodziewający sie jałowiec jak i Piotrek przeżyli pierwsze cięcia (Piotr przeżywał mocno ciętego jałowca Smile
[Obrazek: 7_kevv01_1.jpg]
[Obrazek: 7_kevv02_1.jpg]
...oczywiście każde ciecie Włodek starał sie uzasadniać Piotrowi -gdzie Piotr wzywany do tablicy ciał na równi z Włodkiem hehehehe ..tak więc jałowiec przeszedł swoja bonsai inicjacje i po paru miesiącach spokojnego dochodzenia do siebie wystąpił wraz z Piotrem na warsztatach z Kevinem WIlsonem- zaczęto od omówienia przyszłej formy następnie PIotr przystąpił pracy"
-czyszczenie martwych elemantów - przysłościowych jinów,
- nałożenie rafiijjjiiiiiiiii
- drutowanie

[Obrazek: 7_kevvj01_1.jpg]
[Obrazek: 7_kevv03_1.jpg]
[Obrazek: 7_kevv05_1.jpg]

po paru godzinach w wesołej warsztatowej atmosferze powstał taki oto śliczny okaz przystrojonego w jiny JAŁOWCA ....[Obrazek: 7_gotp_1.jpg]

bravo bravo bravo

a teraz już tylko ode mnie ale po konsultacji jak i akceptacji Piotra chciałbym pokazać dwie finalne jak mi sie wydaje drogi dla tej rośliny
1 moim zdniem łatwiejsza i do wykonania w przeciągu jak wszytko bedzie ok sezonu
[Obrazek: 7_virt1_1.jpg]
2 wersja napewno trudniejsza wymagajaca czasu i dobrego przerastania
(gdyby to była moja roslina szedłbym ta drogą)

[Obrazek: 7_virt1_1_1.jpg]

pozdrawiam całe towarzycho
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości