07-15-2008, 08:51 AM
Bolas masz racje i zgadzam się z tobą. Dlatego w temacie na końcu są 2 wielkie znaki zapytania. Wydaje mi się że to głównie jiny sprawiają wrażenie że wieje na to drzewko nie wiadomo jaki wiatr, natomiast korona owszem skoncentrowana jest wokół jednej strony ale mimo wszystko nie sprawia wrażenia jakby wiał tam jakiś jednostronny huragan, a lekki, ciągły i umiarkowany wiaterek. Te znaki zapytania świadczą o tym że też mam wątpliwości odnośnie jinów, które mogą zostać drastycznie skrócone. Jest to sprawa otwarta. Muszę poprostu rozważyć kilka opcji i wybrać tą najlepszą. Jeśli jiny zostaną skrócone to w oczach wielu przestaje już to być ten styl. Podobnie rzecz ma się z korona, ok jest tam dużo zieleni, ale chce mieć z czego wybierać w przyszłości. Nikt nie wie jak jałowiec przetrwa przesadzanie i czy nie odpadnie mu kilka gałęzi. Poza tym oskubać i wyciąć zawsze można, gorzej jak sie wytnie coś co później mogłoby się przydać. Ostatnia sprawa (oderwana od konkretnego drzewka tylko w kwestii teorii) Wydaje mi się że większość traktuje ten styl w sposób totalnie absolutnie ekstremalny tzn. Albo wieje jak 150 i poprostu wygina i łamie wszystko a gałęzie prostuje jak strzały w jedną stronę, albo nie wieje wogóle.
Pozdrowienia "RUCKUS"