• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
BIG OLI - oliwka
Przedstawiam wam moją kolejną oliwke. Ten egzemplarz to moja najwieksza oliwka. Pierwsze zdjecie jeszcze przed wykopaniem.
[Obrazek: 16_big_olive_1_1.jpg]
Kolejne zdjęcie to już po wykopaniu w pojemniku tymczasowym.
[Obrazek: 16_big_olive_2_1.jpg]
Trzecie zdjęcie roślina dwa lata po wykopaniu już po dwóch formowaniach. Nie jest to absolutnie skończona roślina, wymaga jeszcze conajmniej dwóch lat formowania, ale zdecydowałem się ją wam pokazać aby przedyskutować pare rzeczy.
[Obrazek: 16_big_olive_4_2.jpg]
Pierwsza rzecz to doniczka. Ta w której jest obecnie to poprostu jedyna doniczka jaką miałem w którą się nieściła roślina. Wirtualne propozycje are very welcome.
Druga rzecz to prawa strona nasady pnia. Jest tam bulwiaste zgrubienie. Początkowo myślałem zrobić w tym miejscu martwe drewno, ale pokazały sie nowe przyrosty i wpadł mi do głowy pomysł o wersji z dwoma pniami( ojciec i syn). Co o tym sądzicie?
Trzecia rzecz to sam pień. Tak jak teraz wygląda czyli kora i parę sęków to jak to mówił Kevin Wilson nudne drzewo, nic się nie dzieje itd. Myślałem aby zrobić duże partie martwego drzewa z dziuplami i jinami ale wacham się. Mnie się podoba ten nudny pień a martwe zawsze zdąrze zrobić.
Czekam na wasze opinie.
Pozdrawiam
fvet
Radek S.
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości