• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pozdrowienia z Japoni!
Oczywiście pozdrawiam i potwierdzam że w raju może być tylko wspaniale!
Jak można się tutaj dostać?
To w zasadzie nic trudnego, wystarczy nawiązać kontakt z panem Yoshim Nakamizu na stronach jego Bonsai network Japan (http://www.j-bonsai.com) znajdują się informacje na ten temat, co? jak? itd....
Mój pierwszy wyjazd do Taisho-en w Lipcu 2008 roku i trwał około miesiąca. Wiele się w tym czasie nauczyłem i dowiedziałem o bonsai a pod koniec pobytu w szkole otrzymałem od Oyakaty zaproszenie do dalszej nauki oraz stypendium!
Następny wyjazd zaplanowałem i uzgodniłem z Oyakatą termin pobytu na luty-marzec 2009, wybrałem oczywiście w pełni świadomie z wielu powodów. W tym okresie można robić wiele ciekawych rzeczy z bonsai ale tez ze względu na ogromną ilość wystaw organizowanych w Japoni. Najbardziej znane jakie w tym okresie czasu mogłem zobaczyć oprócz wielu innych to Gafu-ten w Kyoto no i Kokufu-ten w Tokyo!
Tym razem z powodu napiętych terminów zawodowych (zajmuję się bonsai zawodowo) mogłem wybrać w zasadzie tylko okres wakacji no ale i tak się tutaj bardzo dobrze wypoczywa więc nie narzekam i korzystam z tego w 100%
Pozdrawiam serdecznie mając nadzieje że zaspokoiłem choć troszkę ciekawość niektórych z was!
Jarek L.

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości