• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
TANUKI - sposób na kiepski materiał
Mariusz
Nie czytasz moich postów tylko oceniasz zdjęcia !!! Już w pierwszym zdaniu napisałem że nie bedzie to nigdy dobry ( księżkowy przykład TANUKI) bonsai z powodów takich jakie właśnie wymieniłeś tj. np brak lini życia widocznej od frontu. Front także może się zmienić. Istotą tematu jest wyjście z sytuacji jaką pozostawia nam materiał pierwotny. Jeżeli myslisz że, dla Mnie jest to skończona forma to jesteś w błędzie. Właśnie czas pokaże co z tę rośliną będzie dalej sie działo. I niech to sobie trwa wieki. Mam tylko nadzieję że wielu czytających to forum zrozumiało zamysł jaki kierował mną w tym temacie.

Może w Japonii jest wszystko super, każdy prebonsai jest pikobello ale 99 % z nas bazuje właśnie na tego typu materiale i nie zazwsze jest możliwość zrobienia Bonsai zgodnie ze sztywnymi ramami sztuki formowania. Tak sobię myślę że, właśnie dlatego Europejslkie Bonsai się tak szybko rozwija.

P.S. Faktycznie jak oglądam tego wirta to aż poraża ta kiepska doniczka więc dzięki za krytykę i pozdrowienia dla Was
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości