• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jałowiec - pierwsze drzewko z gruntu
Odświeżam temat jałowca.
Generalnie dziękuję bardzo za uwagi.
Ad1)Czy ma Pan wobec tego jakieś rady odnośnie pielęgnacji i utrzymania tej odmiany jałowca?
Ad2)Nebari rzeczywiście nie ma a jeśli chodzi o pień to na pierwszy raz bałem się kopać cokolwiek większego więc wydało mi się, że przy tej wielkości całego drzewka będzie odpowiednia, biorąc dodatkowo pod uwagę fakt, że pień się ładnie zwęża.
Ad3)Dobre słowo zawsze w cenie Smile
Ad4)Zdjęcia pomniejszyłem, wprawdzie są jeszcze ciut za szerokie, ale mam nadzieję, że już nie jest to problemem.
@peper50 Dzięki za radę, będę jeszcze nad formą medytować i będę brał pod uwagę wszystkie możliwości. Mam na to jeszcze sporo czasu. Mógłbyś się może pochwalić jakimś zdjęciem aktualnego stanu drzewka? I jak u Ciebie z niedoświetlonymi miejscami? Bo u mnie kolega się dzielnie przyjął i atakuje młodymi odrostami także w tej materii jest dobrze. Jedynie to co mnie martwi to przysychające igły w niedoświetlonych partiach drzewka. I tutaj chciałbym się spytać doświadczonych osób kiedy najprędzej mogę przeprowadzić drutowanie mające na celu doświetlenie korony?
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości