• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Pinus sylvestris
Królu Złoty, żeby zakończyć tą bzdurną wymianę zdań, która wyszła od twojego punktu widzi mi się, napiszę krótko: masz żal to idź i się wypłacz, przybij się do krzyża, rób co chcesz żeby pokazać swoją martyrologię. Ja mam w pompie twoje zdanie, skoro jedynymi argumentami jakich potrafisz używać jest "ogólnie wiadomo" i "tak się nie robi i już". To, że tobie się nie podoba, że sosna jest formowana na tym etapie nie powinno cie to w ogóle swędzieć, bo primo jest to moje drzewo, secundo krzywda nie została mu wyrządzona. Więc skoro jesteś za kultywowaniem drzew i szukasz w tym filozofii (co jest pomyłką na polskim gruncie, ale to taka mała dygresja filozoficzna) to ok, masz do tego prawo. Nie masz natomiast prawa zarzucać mi, że robię coś wbrew zasadą. Całe te zasady mam głęboko w poważaniu, ponieważ podobnie jak i każde inne zbiory są one zbiorem kilku subiektywnych opinii a niestety taka jest nasza natura, że prawdy obiektywnej nie jesteśmy w stanie zobaczyć. Polecam Ci poczytanie na temat subiektywizmu i zastanów się nad sensem swoich wypowiedzi. Relacja nauczyciel-uczeń ok, przyjmowanie wytycznych ok, ale ślepe "szablonowanie" swojej osobowości i pracy stanowcze nie! Nie masz prawa mówić komukolwiek, że ten i ten może a tamten to już nie, bo śpi zazwyczaj od ściany. Jeśli najzwyczajniej nie łapiesz tego, to za każdym razem, jak będziesz miał ochotę wypowiedzieć się "mentorsko" weź tak ze 3 metrowy rozbieg i pierdyknij barana w ścianę. Słuchasz Mistrza Bobofruta, to sobie go słuchaj, twoje prawo, ale nie wyjeżdżaj, że masz monopol na sukces i wyłączność na prawdę, bo czasami argumenty się kończą na tekście "zamknij pysk". Jeśli nie potrafisz przedstawić konkretnych przykładów i poprzeć je rzetelnymi dowodami to najzwyczajniej leje na każdą twoją wypowiedź ciepłym sikiem.
Boli cie to, że istnieje PAB, że zrzesza on najwięcej bonsaistów w Polsce? Może boli Cię, że jego członkowie odnoszą sukcesy na arenie międzynarodowej? Masz możliwość udowodnić, że twoje drzewa formowałeś sam, że jesteś domorosłym bonsaistą. Wykorzystaj to i stwórz ze swoimi koleszkami organizację, która będzie mogła pochwalić się większymi osiągnięciami i będzie tworzyć bonsai wedle zasad.

Pietraszko obrażony, wytknięcie braku znajomości zasad zaliczone czyli swój roczny przydział wykorzystałeś więc święta będą udane. W takim razie następnego twojego błyskotliwego posta przeczytamy w 2012. Już się nie mogę doczekać.

A tak na poważnie to tylko tyle mam ci do powiedzenia: http://www.youtube.com/watch?v=eMk9mEZ5IOM

Wyprzedzając odpowiedź" tak jestem chamem, możesz też mnie pozwać o zniewagę itd.
Brzuch jest powodem, że człowiek tak łatwo nie uważa się za Boga.
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości