09-25-2011, 11:58 AM
Wszystko było już wiele razy omawiane i tłumaczone. Są książki.
- Czy powinnam je przesadzić, jeśli tak, to jakie mieszanki glebowe zastosować?
- Czy zmieniać im doniczki, czy wielkość jest odpowiednia?
- Czym je nawozić, co polecacie?
- Z przycinaniem poczekać aż się zaaklimatyzują?
- Z fikusa pościągać te druty, czy zostawić?
Mam teraz usiąść z książką i przepisywać całe rozdziały które wyjęte z kontekstu zapewne i tak wiele Ci nie powiedzą?
Skorzystaj z przeglądarki i przeszukaj fora. Na każde pytanie znajdziesz co najmniej kilkadziesiąt odpowiedzi. Wiem bo sam szukałem, pytałem, odpowiadałem.
To tak jakbyś pytała się na forum czy ciastka są słodkie i czy zjedzenie ich po kiełbasie a przed śledziami spowoduje, że poczujesz się gorzej.
Założyłaś temat w dziale "WIADOMOŚCI PODSTAWOWE O BONSAI" a czy zadałaś sobie minimum trudu, żeby przejrzeć tematy w tym dziale? Jestem pewny, że znajdziesz nawet na tym forum odpowiedzi na wszystkie swoje pytania. Trzeba tylko chcieć szukać.
A najlepiej to zaopatrz się w książkę i czytaj.
Pozdrawiam.
- Czy powinnam je przesadzić, jeśli tak, to jakie mieszanki glebowe zastosować?
- Czy zmieniać im doniczki, czy wielkość jest odpowiednia?
- Czym je nawozić, co polecacie?
- Z przycinaniem poczekać aż się zaaklimatyzują?
- Z fikusa pościągać te druty, czy zostawić?
Mam teraz usiąść z książką i przepisywać całe rozdziały które wyjęte z kontekstu zapewne i tak wiele Ci nie powiedzą?
Skorzystaj z przeglądarki i przeszukaj fora. Na każde pytanie znajdziesz co najmniej kilkadziesiąt odpowiedzi. Wiem bo sam szukałem, pytałem, odpowiadałem.
To tak jakbyś pytała się na forum czy ciastka są słodkie i czy zjedzenie ich po kiełbasie a przed śledziami spowoduje, że poczujesz się gorzej.
Założyłaś temat w dziale "WIADOMOŚCI PODSTAWOWE O BONSAI" a czy zadałaś sobie minimum trudu, żeby przejrzeć tematy w tym dziale? Jestem pewny, że znajdziesz nawet na tym forum odpowiedzi na wszystkie swoje pytania. Trzeba tylko chcieć szukać.
A najlepiej to zaopatrz się w książkę i czytaj.
Pozdrawiam.