• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Jałowiec #1
Nie zakladalem, ze moj post wywola tyle "emocji" po prostu liczylem na jakies rady, opinie, sugestie czy Wasze "wizje" co do tego drzewka, chociaz wiem, ze na dzien dzisiejszy ciezko jest wzgledem niego cos rokowac. Mimo, ze drzewko sie co niektorym osobom nie podoba , tak jak Maciek napisal mi sprawilo wiele radosci i satysfakcji, ze cos takiego z niego wyszlo i rzeczywiscie moze nie jest to obiecujacy material, ale od czegos trzeba zaczac i zaspokoic swoja chęć robienia drzewek i uczenia sie sztuki bonsai, dlatego wolalem zakupic sobie gorszy material i sprobowac z nim cos zrobic niz czekac rok i nic nie robic czekajac na lepszy material.A naprawde praca nad tym materialem jak i drugim prezentowanym jalowcem sprawila mi wiele przyjemnosci i dodala jeszcze wiekszego kopa zeby sie rozwijac w sztuce bonsai i pracowac nad kolejnymi drzewkami.
Mam nadzieje, ze drzewko przezyje zime i za pare lat moze cos fajnego da sie z niego zrobic, w koncu nie z kazdego drzewka po pierwszym formowaniu uzyskuje sie idealny material na bonsai, dwa bonsai jest swoista sztuka cierpliwosci i powolnego dążenia do uzyskania ideału nawet dla takiego materialu jak to drzewko. Takie jest moje zdanie, wiec mimo wszystko i tak mam zamiar prezentowac moje postepy przy tym drzewku czy innym, zawsze jestem otwarty na wszelkie opinie, rady czy zwrócenie uwagi na jakies błedy.
  Odpowiedz

Wiadomości w tym wątku

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości