12-16-2011, 12:25 AM
Tak jak napisał Maciek, pomysł mam już poustawiany od dawna, ale zawsze ktoś może coś nowego podrzucić. Teraz może o tym dlaczego tak wyłamałem to „kolano”. Po pierwsze miejsce tego silnego gięcia to bardzo mocne wewnętrzne uszkodzenie tkanek. Jałowiec gojąc to co popękało pod korą strasznie w tym miejscu przytył i stał się strasznie sztywny. Nie mogąc go już ani milimetra uciąć, a chciałem zieleń przesunąć tak aby tyłem przeszła na prawą stronę drzewa (tak jak to jest w tej chwili) musiałem na pewnym odcinku odciąć linię życia od pnia. Robiłem to w tym roku gdzieś w połowie lipca. Jeżeli w przyszłym roku usunę korę z zewnętrznej strony łuku i pozostawię cienką linię od wewnątrz nie będzie to aż tak źle wyglądało. No i oczywiście martwa część pnia do zrobienia. Naszkicowałem szczegółowo jakbym chciał aby to „kolano” wyglądało:
Na koniec szybki szkic całej rośliny według mojego pomysłu, ale jeszcze jutro może narysuje inne wersje które mi się po głowie pałętają i kilka kolegów, które mi się spodobały....
Na koniec szybki szkic całej rośliny według mojego pomysłu, ale jeszcze jutro może narysuje inne wersje które mi się po głowie pałętają i kilka kolegów, które mi się spodobały....
pozdrawiam RB