05-04-2012, 04:42 PM
moi drodzy, dzielni dworzanie Pan W. dlaczego tak prężnie odpowiadacie dopiero po poscie Pana W, a nie wcześniej i wszyscy w tym samym tonie jak jeden mąż?
donica jest za duża jak na to drzewko, gruz nie jest zbędny. zamysł mam taki żeby cała skałka pokryła się mchem! i potem pogadamy. A teraz poco te rozważania, sami wiecie najlepiej, że bonsai to czas. Chyba moim błędem jest to, że wklejam zdjęcia nieskończonej kompozycji, a nie skończonej pracy.
tak jak wcześniej pisałem: czekam aż wszystko pokryje się mchem, o taki efekt mi chodzi! poczekamy, zobaczymy. jestem pewien na 100% tego do czego dążę, oczywiście jak drzewo przeżyje, trochę mnie Bolas nastraszył.
donica jest za duża jak na to drzewko, gruz nie jest zbędny. zamysł mam taki żeby cała skałka pokryła się mchem! i potem pogadamy. A teraz poco te rozważania, sami wiecie najlepiej, że bonsai to czas. Chyba moim błędem jest to, że wklejam zdjęcia nieskończonej kompozycji, a nie skończonej pracy.
Cytat:tak skromnej ilości zieleni pewnie jego śmierciąoj, dzięki Bolas, przyjże się mu uważnie i będę uważał. ale gatunek kicha.
Cytat:Oczywiście nie życzę ci źle cieszę się że sprawia ci to tyle radościoczywiście ja też się cieszę, że ci też sprawia to tyle radości.
Cytat:Nie wiem tylko po co martwisz się o nasadę pnia i chcesz ją maskować "cegiełkami" skoro i tak siedzi teraz w donicy roboczej.po to, żeby dobrze wyglądało już teraz. też bym chciał mieć dostęp do dobrych skałek, ale mam tylko pumeks z akwarystycznego. nie ma sprawy, że nie lubisz skałek w moim wydaniu, pełen luz, doceniam to.
tak jak wcześniej pisałem: czekam aż wszystko pokryje się mchem, o taki efekt mi chodzi! poczekamy, zobaczymy. jestem pewien na 100% tego do czego dążę, oczywiście jak drzewo przeżyje, trochę mnie Bolas nastraszył.
Cytat:Ocenę tego jak sobie poradziłeś z rośliną, też polecałbym pozostawić innym, bo strasznie to trąci pychą.a przepraszam kto ma oceniać moją pracę jak nie ja sam w pierwszej kolejności? napisałem, że poszło mi nadzwyczaj dobrze, a nie że super, albo genialnie to by była pycha, chyba? dlaczego nie mam pisać w prost, że jestem zadowolony z roboty, tylko fałszywie pisać jakieś banały, że pitu pitu.
pozdrawiam maciek knap