• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
przymrożony ficus
mam pytanko, mianowicie chodzi o moje maleństwo które pod moją nieobecnośc troszeczkę zmarzło :/ ja wyjechałem na troche do ciotki mojej narzeczonej do Niemiec. moja przyszła tesciowa zajmowała sie moim ficusem, ale pare dni temu pisała mi ze poszła poszła na zakupy i zostawiła okno otwarte u mnie w pokoju. na dworze było mroźno a ze nie było jej jakis czas no to moje maleństwo zdążyło zmarznąć Sad( nie wiem dokładnie jak wygląde, ale listki żółkną i opadają. czy jest szansa ze nie uschnie do końca?? o dziwo dwie moje młode szczepki paromiesięczne przetrzymały to nagłe ochłodzenieBig Grin. pozdrawiam i prosze o małe wsparcie.
  Odpowiedz
Jeżeli fikus zacznie puszczac liście do 2-3tygoni to nic mu nie bedzie.
Pozdrawiam - Bolesław Wujczyk
  Odpowiedz
mam jeszcze takie pytanko. moja przyszła teściowa co to mi moje maleństwo przymroziła powiedziała ze nie usechł i puszcza nowe listki. ale pare tygodni temu powiedziała ze listki zółkną i opadają. nmie wiem w jakim jest teraz stanie:/ podobno za duzo wody miał bo kazdy w domu go podlewał:/ nie wiem czy mój ficus przetrzyma do mojego powrotu do domu..... czy powinienem go przesadzic jak wróce? czy to go wykończy na amen?? co począć??
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości