08-13-2011, 05:07 PM
Tak więc wczoraj zająłem się drugim jałowcem. Nie miałem na niego pomysłu bo była tylko jedna nieruszona gałąź a reszta w szkółce została podcięta i zostały same kikuty. Myślałem, że będzie tragedia ale chyba nie jest najgorzej. Są i elementy martwego nad którymi będę musiał popracować. Co mnie cieszy - drutowanie poszło trochę lepiej ;p. Nad układem gałęzi trzeba będzie pracować, forma mi nawet odpowiada.
Mam pytanie, na pierwszym zdjęciu widać, że jedna gałąź krzyżuje się z martwym. Może tak być czy muszę podnieść tą gałąź nad martwe? Z tego co kiedyś wyczytałem to gałęzie nie mogą się krzyżować prócz wyjątków do których ta roślina nie należy. Mam też wątpliwości do tej gałązki przy pniu po prawej stronie na dole. Za wskazówki i rady dziękuję.
Wymyśliłem coś takiego.
Mam pytanie, na pierwszym zdjęciu widać, że jedna gałąź krzyżuje się z martwym. Może tak być czy muszę podnieść tą gałąź nad martwe? Z tego co kiedyś wyczytałem to gałęzie nie mogą się krzyżować prócz wyjątków do których ta roślina nie należy. Mam też wątpliwości do tej gałązki przy pniu po prawej stronie na dole. Za wskazówki i rady dziękuję.
Wymyśliłem coś takiego.