• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
Ficus Retusa
Jak poprowadzić drzewko dalej?
Robione były próby drutowania jakiś czas temu...
Może jakiś virt?
[Obrazek: b6439e27.jpg]
[Obrazek: c88a5bfc.jpg]
  Odpowiedz
nie jestem jeszcze za bardzo obeznany w hodowli ale moim zdaniem przydała by się zmiana doniczki na większą. i niech dalej się rozwija Smile
  Odpowiedz
alvar666 napisał(a):nie jestem jeszcze za bardzo obeznany w hodowli ale moim zdaniem przydała by się zmiana doniczki na większą. i niech dalej się rozwija Smile

Qrde, a ja myślałem o mniejszej doniczce...
  Odpowiedz
Sprzedawany w marketach jako ficus gin-seng, kusi nietypowym wyglądem, ale materiał bonsai to raczej wątpliwy. Co nie znaczy, że nie mozna spróbować. Gdybym został takim obdarowany, próbowałbym formy "posadzonego na kamieniu". Jakieś predyspozycje w tym kierunku ma.
  Odpowiedz
kresowiak napisał(a):Sprzedawany w marketach jako ficus gin-seng, kusi nietypowym wyglądem, ale materiał bonsai to raczej wątpliwy. Co nie znaczy, że nie mozna spróbować. Gdybym został takim obdarowany, próbowałbym formy "posadzonego na kamieniu". Jakieś predyspozycje w tym kierunku ma.

Co to kamienia to się w pełni zgodzę, nawet mam jedną taką sztukę.
Pytanie jest o górę / listowie.
  Odpowiedz
Jeśli podążasz w kierunku "kamienia", to tej góry musi jeszcze trochę urosnąć. Ficusy rosną dość szybko, a retusy szczególnie, ale i tak nie jest to temat do realizacji w tym sezonie, tym bardziej, że idzie do zimy i w naturalny sposób rośliny spowalniają procesy życiowe. Nawet te z antypodów.
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości