• 0 głosów - średnia: 0
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
kosodrzewina
hey Big Grin nabylem taki oto material troszke drutu i moze byc calkiem ladna kaskada co sadzicie ?

Załączone pliki Miniatury

Odpowiedz
Ladna roslina... ma predyspozycje na fajna kaskade... :mrgreen:
Pozdrawiam - Wojciech Fiedler
  Odpowiedz
Fajniusia roślinka :mrgreen: wrzuć foty jak już będziecie po drutowaniu. :wink:
  Odpowiedz
Ładny materiał. Kaskadę już masz tylko wypielęgnować górę. Szkoda tylko ze nasada cienka ale może z czasem.
Pozdrawiam - Bolesław Wujczyk
  Odpowiedz
dzieki za podpowiedzi Smile a moze jakis virt co do donisi ? mnostwo pomyslow ale opinie innych forumowiczow tez mile widziane :-) mam jeszcze dylemat co do ulozenia galezi w srodkowej partii drzewka skierowane sa one ku gorze i nie wiem czy je tak zostawic czy nalozyc drut i skierowac je do dolu

Odpowiedz
pomoze ktos z forumowiczow :lol: ???
  Odpowiedz
Na doniczkach się bardzo nie znam a i grafik ze mnie kiepski. A układać rośliny przez neta to się chyba nikt nie podejmie. Ale materiał całkiem zacny na warsztaty.
  Odpowiedz
Sądzę, że jest jeszcze za wcześnie na jakiekolwiek gdybanie o doniczce. Styl kaskadowy przy tak młodej roślinie wymaga przemyślenia i bardzo dużej precyzji ułożenia gałęzi, które w tym przypadku rosną bezładnie. Również nie widać pracy na pniu, którego przebieg jest moim zdaniem zbyt monotonny.
Włodzimierz Pietraszko
<!-- w --><a class="postlink" href="http://www.bonsai.pl">www.bonsai.pl</a><!-- w -->
  Odpowiedz
Troszke podlubalem ale cos mi nie pasuje :oops:

Odpowiedz
Mi sie wydaje ze wierzcholek powinien byc bardziej pionowo :mrgreen: zreszta z tego zdjecia to mozna gdybac co i jak Wink
Pozdrawiam - Wojciech Fiedler
  Odpowiedz
cała zieleń sprawia wrażenie słupa , postaraj się ułożyć ją w zarysie trójkąta , wystarczy cofnąć koronę w tył , nad doniczkę i wysunąć nieco dół
  Odpowiedz
A może takie rozwiązanie?

Odpowiedz
Trik z tanuki polega na tym by nie było widać co jest dołożone a co jest z drzewa żywego. Mnie się to nie podoba osobiście wolałbym pracować na tym materiale który masz ewentualnie szukać naprawdę ładnego kawałka drewna na tanuki.
  Odpowiedz
wiem ze nie wyglada to za specjalnie ale na razie tylko przymierzam i patrze co i jak :-) kazda uwaga sie liczy dzieki za podpowiedz cos dalej sie bedzie kabinowac :lol:
  Odpowiedz

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości